Cenaze saldırganının Erdoğan ve Sarıeroğlu'yla fotoğrafı çıktı

Aysel Tuğluk ve Aytekin Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırdıktan sonra Süleyman Soylu ile fotoğraf çektiren ve M.A.'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile de fotoğrafı ortaya çıktı.

HDP'nin eski milletvekili ve eş genel başkan yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıranlardan biri olduğu ortaya çıkan M.A.'nın bu kez Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve farklı AKP'lilerle fotoğrafı ortaya çıktı. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ikamet eden ve AKP'nin ilçe teşkilatında da resmi olmasa da aktif görev aldığı öğrenilen M.A.'nın saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çektirdiği fotoğraflara bu kez görevdeki Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu da eklendi.

Sarıeroğlu ile çok samimi şekilde bir fotoğrafı ortaya çıkan M.A. sadece bu isimlerle değil aynı zamanda AKP'li birçok isimle de fotoğrafının olması saldırı sonrası yaşanılan gelişmeleri de tartışmaya açtı. M.A. ile birlikte diğer saldırganların gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınıp serbest bırakılmaları bu fotoğraflar ışığında "acaba birileri tarafından korunuyor mu?" sorusunu da gündeme getirdi.

SALDIRGANLARIN HEPSİ SERBEST

Saldırı kapsamında şu ana kadar 23 kişinin ifadesi alındı. Savcılık, saldırgan grubun "olayı terörist cenazesi sandık" savunmasını "haksız tahrik" olarak değerlendirdi. 4 kişinin halen gözaltına olduğu öğrenilirken, 6 kişinin ise arandığı öğrenildi. AKP'lilerle bu kadar yakın olan M.A.'nın gözaltında olup olmadığı ise netleştirilemedi.

İçişleri Bakanı Soylu, fotoğrafın geniş yankı uyandırmasının ardından yaptığı açıklamada saldırganın "mahalle eşrafı" olduğunu savunmuş ve fotoğrafın da saldırı sonrası karakolda çekildiği doğrulamıştı.

AKP'Lİ BELEDİYEDEN VEKİLE HERKESİN YANINDA

M.A.'nın bakanların yanı sıra AKP'nin Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğumu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ile de birlikte fotoğraflarına ulaşıldı.

AKP içerisindeki birçok isimle bu kadar yakın fotoğraf çektirebilmeyi başaran M.A.'nın parti içerisinde resmi bir görevi olup olmadığı ise öğrenilemedi.