Cenazesi torbada teslim edilen Aslan için meşaleli yürüyüş

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, kemikleri bir torba içerisinde babasına teslim edilen Hakan Arslan için meşaleli yürüyüş organize etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, Hakan Arslan’ın cenazesine yapılan insanlık dışı muameleyi meşaleli bir yürüyüşle protesto etti.

İşgalci Türk devletinin 2 Aralık 2015’te Sur’daki soykırım saldırılarında şehit düşen Hakan Arslan’ın kemikleri 7 yıl aradan sonra ağustos ayı sonunda babasına bir torba içerisinde teslim edilmişti.

İstanbul’un ilçelerinde sokağa çıkan gençler, “Katliamlara karşı alanlara” pankartı taşıdı. Gençler, yürüyüş boyunca “Şehid namirin” sloganı attı.

Eylemde, cenazesi kargoyla ailesine gönderilen Agit İpek ile yaşamını yitirdikten 6 yıl sonra cenazesi bir kutu içerisinde ailesine teslim edilen Siti Karatay da anıldı.

Eylemde yapılan açıklamada “Devlet, Kürtlerin ölüsüne dahi savaş açmış durumda. Biz de diyoruz ki ‘Canlımızdan da ölümüzden de korkmaya devam edeceksiniz.’ Kemikleriyle ailelerine parça parça gönderdiğiniz arkadaşlarımız, onların her bir kemiğinin hesabını sorana kadar, her bir kemiğin hakkını tek tek alana kadar mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” denildi.