Cenevre'ye gelecek Erdoğan için protesto çağrısı

DEM-KURD, Cenevre'ye gelecek Erdoğan'ı protesto etmeye çağırdı.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclisleri (DEM-KURD), 12 Ocak'ta Cenevre'ye gelecek Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek için yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, "DAİŞ destekçisi, demokrasi ve halkların düşmanı, sultan bozuntusu diktatör Tayyip Erdoğan 12 Ocak'ta İsviçre’nin Cenevre kentine gelecek. Bizler İsviçre’de yaşayan Kürt, Türk, Asuri, Süryani, Alevi, Êzidî, samimi Müslüman kurumları İsviçreli kurumlarla birlikte Erdoğan'ı protesto edeceğiz. Diktatörü İsviçre'ye koymamak için tüm demokrasi, özgürlük ve eşitlik savunucularını yapacağımız protesto etkinliğine katılmaya davet ediyoruz" denildi.

'ÖNÜ ALINMAZSA DAHA BÜYÜK KATLİAMA BAŞVURACAK!'

Erdoğan'ın Kürdistan ile Türkiye'de savaş, katliam ve yasaklamalarla toplumu sindirmek istediği, bunun için tüm kirli yöntemleri uyguladığının vurgulandığı açıklamada, şöyle devam edildi: "Tüm Türkiye’de özgürlüğü, eşitliği savunan siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler, STÖ temsilcileri tehdit edilerek, AKP çeteleri tarafından linç edilmiş, yetmeyince binlerce akademisyen ve gazeteci işlerinden atılmıştır. Binlerce siyasetçi ve aydını tutuklayıp toplumun sesini kısmak isteyen diktatörü tüm gücümüzle protesto edelim."

Erdoğan'ın önü alınmazsa ve toplumsal bir direniş geliştirilmezse gelecek günlerde büyük katliam ve soykırımlara başvuracağı uyarısında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

12 OCAK'TA CENEVRE BM ÖNÜNE...

"Hangi ses, hangi renk ya da dil ve dinde olursak olalım, demokrasi ve özgürlük için diktatör, faşizme karşı İsviçre'deki herkesi 12 Ocak'ta Cenevre’ye protestoya davet ediyoruz.

Yaşam biçimime, inancıma, kimliğime, düşünceme müdahale olmasın diyenleri Cenevre’ye çağırıyoruz.

DEM-KURD olarak farklılıklarımızı birer zenginlik olarak kabul ederek, her türlü baskı, şiddet, asimilasyon temsilcisi diktatör RTE'yi protesto etmek için 12 Ocak'ta Cenevre`de İsviçre genelinin katılacağı ortak direnişe herkesi çağırıyoruz.

Gün, diktatör ve katil Erdoğan’a karşı mücadele ve direnişi yükseltme günüdür."

DEM-KURD, Erdoğan'ı protesto etmek için 12 Ocak'ta saat 12.00'da Cenevre BM önüne (Place des Nation Genevre) çağırdı.