Cenga Heftanin Hamlesi: Skorsky helikopter darbelendi

Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında indirme yapmak isteyen helikopterler gerillalarca 3 koldan yoğun ateş altına alındı. Darbelenen Skorsky tipi bir helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi gerçekleştirilen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“14 Eylül günü saat 01.00 ile 03.00 arasında işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde bulunan Şehit Kendal alanındaki Şehit Kemal, Şehit Berivan ve Şehit Şêxmus tepelerini taarruz helikopterleri ile yoğun bir şekilde bombalayarak indirmeler yapmak istemiştir. Güçlerimiz Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında indirme yapmaya çalışan Skorsky helikopterleri hedeflemiştir. Helikopterlerin 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 Skorsky helikopter darbeler almış ve indirme yapamadan alandan uzaklaşmıştır. Taarruz helikopterlerinin alanı bombalaması sonucunda ise ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

HAVA SALDIRISINDA 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

12 Eylül günü işgalci TC ordusu Heftanin bölgesine bağlı Partizan Tepesi’ne gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda Baharin ve Rodi yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Baharin Cudi
Adı Soyadı: Bişeng Tokak
Doğum Yeri: Silopi
Anne - Baba Adı: Hanım – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Eylül 2019 / Heftanin

Baharin – Bişeng Tokak

Kod Adı: Roni Pınar
Adı Soyadı: Bülent Efeoğulları
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Gülperi - Menderes
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Eylül 2019 / Heftanin

Baharin ve Roni yoldaşlarımız Kürdistan halkının umutlarını sırtlayarak özgürlük yoluna çıkmış ve büyük bir inançla mücadeleye sarılmışlardır. Kürdistan Özgürlük Mücadelemizde fedaice savaşarak şehadete ulaşan Baharin ve Roni yoldaşlarımız gerillaya katıldıkları andan itibaren fedakarlığın, bağlılığın ve özgürlük inancının birer temsilcisi olmuşladır. Kürdistan dağlarında aldıkları eğitimler ile devrimci yaşam ölçülerinde gelişme sağlayan yoldaşlarımız Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik şiarıyla içine girmiş oldukları mücadelede büyük bir çabanın sahibi olmuşlardır.

Başta Baharin ve Roni yoldaşlarımız aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Özgürlüğün ancak büyük fedakârlık ve bedellerle kazanılabileceği bilinciyle mücadele yürüten her iki militan yoldaşımızı saygıyla anıyor ve bize bıraktıkları değerleri zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”