Cezaevi Kürtçe kitap için 1000 lira istedi!

Psikolojik tacize uğrayan tutsak gazeteciler Mehmet Güleş ve İdris Yılmaz'dan, Kürtçe kitap için ise tercüman parası istendi!

Elazığ Yüksek Güvenlikli 1 No’lu Kapalı Cezaevi'ndeki tutsak gazeteciler Mehmet Güleş ile İdris Yılmaz, cezaevinde psikolojik tacize maruz kaldıklarını, mektuplaşmalarının engellendiğini ve Kürtçe kitapların kendilerine verilmesi için ayrıca para istendiğini duyurdu.

'GARDİYANLAR IRKÇI MARŞLAR SÖYLÜYOR'

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Hukuk Birimi’nden Zelal Pelin Doğan’ın 25 Temmuz Çarşamba günü ziyaret ettiği Güleş ve Yılmaz, mektup ve faksların verilmediğini, psikolojik tacize uğradıklarını aktardı. Geceleri gardiyanların bağırarak tutuklu kişileri uyandırdığı ve ırkçı marşlar söylediği öğrenildi. Gazeteciler, “Diğer tutuklularla hiçbir şekilde görüşme veya sohbet mümkün değil. Bir yere getirilip götürülürken karşılaşıp selamlaşmak istense dahi bu gardiyanlar tarafından engelleniyor” dedi.

Yılmaz, Kürtçe kitapların tutsaklara verilmesi için tercüman hizmeti alınması gerektiğini; bunun için ise kitabı isteyen kişinin 1000 TL ücret ödemesi istendiğini belirtti.