Cezaevinde katledilen Barış Keve için ambulans verilmedi

Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik hücrede şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Barış Keve’nin cenazesini almaya giden aileye ambulans verilmedi.

Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak edilen 25 yaşındaki Barış Keve, 18 Eylül’de tek kişilik hücrede şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Ailesi gece saatlerinde Malatya’ya hareket etti.

Cenazenin otopsi için kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu’na giden aileye, otopsi işlemleri ardından cenaze teslim edildi.

Adli Tıp Kurumu tarafından cenazenin alınması için ambulans verileceği belirtilmesine rağmen, kapıya yığılan polisin baskıları sonucu Adli Tıp ambulanstan vazgeçti.

Bunun üzerine aile özel bir cenaze aracıyla Keve’nin cenazesini teslim alarak Van Çatak ilçe merkezinde defnedilmek üzere yola çıktı.

Aile en son 16 Eylül’de Barış Keve ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Abisi İlkhan Keve, telefon görüşmesinde herhangi bir olumsuz durum sezmediklerini söyledi. Son aylarda çok sayıda tutsağın cenazesi cezaevlerinden çıktık. Hak ihlalleri ve keyfi uygulamaların hiç olmadığı kadar tırmandığı cezaevlerinde tutsakların katledildiklerine dair ciddi tanıklıklar var.

Barış Keve, devletin sistematik bir şekilde kullandığı “gizli tanık” ifadesine dayanarak, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış, üç ay önce Edirne’de tutuklanarak, 5 gün önce de 5 tutsakla birlikte Malatya Akçadağ Cezaevi’ne sevk edilmişti. Keve tek kişilik hücrede tutuluyordu.