CHP Milletvekili Sarıhan: Muhalefetin ortak talebi adalettir

CHP Milletvekili Sarıhan, HDP ve Kürt halkının taleplerini sahiplenmenin birliğe hizmet ettiğini belirterek, Vicdan ve Adalet Nöbetine destek çağrısında bulundu.

HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbetinde yer alan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP kitlesine, “HDP’yi sahiplenmek ulusal birliğimize daha fazla hizmet etmektir” diye seslendi.

‘TALEPLERİMİZ ORTAKTIR

“Büyük ırmaklar küçük derelerden oluşur” ifadesini kullanan Sarıhan, büyük ırmakların farklı talepler ve kimliklerle oluştuğunu söyledi. Uzun zamandır muhalefet olarak hem referandum hem de adalet yürüyüşü içerisinde, aynı zamanda HDP’nin sürdürmekte olduğu Vicdan ve Adalet Nöbetinde bir arada olacaklarını belirtti. Sarıhan, muhalefetin sadece kendilerinden oluşmadığını ifade ederek, “Burada ortak talep adalettir. İnsanın insana saygı duyduğu değerinin farkına vardığı, birbirine sarıldığı ortamdır” dedi.

‘CHP’Lİ KADINLAR DA HDP’NİN EYLEMLERİNE DESTEK VERMELİ'

Önemli olanın aynı hedefe yönelik hareket etmek olduğunu dile getiren Sarıhan, kişisel olarak kendi görüşünün birlikten yana olduğunu kaydetti. HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbetinin önemli sonuçları olduğunu açıklayan Sarıhan, CHP’nin yürüyüşünün ardından böyle bir eylem sürecinin muhalefetin üzerindeki ölü toprağını kaldırdığını ifade etti. CHP’li kadınlara da seslenen Sarıhan, İzmir’de yaşayan CHP’li kadınların HDP’nin hem nöbet eylemi hem de bundan sonra sürdürülecek olan eylem süreçlerine destek vermesi gerektiğini belirterek, taleplerin ortak olduğuna işaret etti.

AKP rejiminin HDP’ye yönelik saldırılarına da değinen Sarıhan, HDP’nin 'şeytanlaştırılmak' istendiğini ve bu algının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. HDP ile dayanışma içerisinde olunmasını isteyen Sarıhan, birlik ve beraberliğin AKP faşizmine karşı direnmenin temel koşullarından olduğunu ifade etti.

CHP Milletvekili Şenal Sarıhan, İzmir halkının ulusalcı kimliğine vurgu yaparak, HDP ve Kürt halkının taleplerini desteklemenin ulusal birliğe hizmet edeceğini söyledi.