CPT: Türk devleti 1 ayda 5 sivili katletti

CPT, Türk devletinin işgal saldırılarında bir ayda 3’ü çocuk 5 sivilin şehit olduğunu açıkladı.

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a dönük işgal saldırıları devam ediyor. Saldırılarda şu ana kadar çok sayıda sivil katledildi ve yaralandı.

Christian Peacemaker Teams (CPT), Türk devletinin saldırılarına ilişkin bir rapor yayımladı ve Türk devletinin saldırıları sonucu bir ay içinde yaşananları açıkladı.

Rapora göre, 21 Mayıs-21 Haziran 2022 tarihleri arasında işgalci Türk devletinin saldırılarında 3’ü çocuk 5 sivil şehit oldu, 15 kişi de yaralandı.

Rapora göre, 21 Mayıs 2022’de Çemçemal’e bağlı Tuteqel köyüne yapılan hava saldırıları ve 2 sivilin şehit edilmesinin ardından köyde yaşayan 8 aile Türk devletinin bombardımanlarının korkusuyla köylerini terk etti.

'YENİ ÜSLER İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Raporun devamında, “Türkiye, son operasyonu kapsamında Avaşin ve Zap bölgelerinde 4 askeri üs inşa etti. 16 Haziran’dan beri Kurejahro dağında başka bir üs inşa etmeye çalışıyorlar” denildi.

CPT’nin eline geçen belgelere göre, 26 Mayıs 2022’de Bamerne’de 3 çocuğun şehit olduğu katliamı Türk devleti gerçekleştirdi.

CPT, Türk askerlerinin üslerinden köyleri bombaladığını, köylere her gün kurşun sıktığını bildirdi. 15-17 Haziran 2022 tarihleri arasında  Türk devletinin saldırı ve top atışları sonucu Derkar’da 5, Kani masi’de 1 sivilin yaralandığı belirtildi.