DİSK ve ANYAKAY-DER kadına saldırıları protesto etti

İstanbul'da DİSK ve ANYAKAY-DER üyesi kadınlar, kadın cinayetlerini ve tecavüzleri protesto etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi Kadın Komitesi, Kartal Belediyesi önünde kadın cinayetlerini protesto etti. Kadın cinayetlerinin politik olduğu mesajının verildiği eylemde Genel-İş Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi Kadın Komitesi adına işçi Yasemin Mersin açılama yaptı. Kadınların yıllardır AKP’nin sistematik saldırılarına maruz kaldığını belirten Mersin, iktidarın yeni hedefinin İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılması olduğunu ifade etti. Açıklamada, "Kadınları diz çöktürmenin, susturmanın, şiddete boğmanın en açık örneklerinden biri olan bu yaklaşım, en yetkili ağızlardan yinelenmektedir" denildi, "Geri adım atmayacağız" vurgusunda bulunuldu.
Anadolu Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), İstanbul Aksaray'da bulunan dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MA-TUAYDER) Eş Başkanı ve yöneticilerinin yanı sıra birçok yurttaş katıldı.

'SALDIRILAR İKTİDAR POLİTİKASI'

ANYAKAY-DER Yöneticisi Xane Kurum, iktidarın çocuklara dönük tecavüzü de aklayacak düzenlemeleri hedeflediğini belirtti, İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çekti.
Kurum, AKP'nin 18 yıllık iktidarında Kürt coğrafyasında kadına ve çocuğa yapılan saldırılara göz yumduğunu, bunun hükümet politikasına dönüştürdüğünü vurguladı. Pozantı Çocuk Cezaevi'nde yaşananların hala hafızalarda olduğuna dile getiren Kurum, “Son günlerde Batman ve Şırnak’ta ortaya çıkan tecavüz olayları ve faillerin tutuklanmaması, AKP ve MHP hükümetinin bu suçlara, suçlulara yaklaşımını ortaya çıkarmaktadır” dedi. Kurum, "Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” mesajını verdi.