DİTİB rezaletinde yeni fasıla

ANF'ye ulaşan 4 dakikalık bir görüntüde DİTİB'in İslamcı-Türkçü propaganda için çocuk istismarı yapmaktan sakınmayan bir şebeke olduğu gözler önüne seriliyor.

Yer; Almanya'nın Herford kenti. Mekan; DİTİB Merkez Camii. Türk ve Alman bayrakları altında, çocuklara Türk ordusunun üniformaları giydirilip ırkçı militarist bir gösteri yaptırılıyor. DİTİB bütün suçlarına rağmen Alman hükümetinin sübvansiyonlarına mazhar olmayı sürdüren bir Türk devlet yapılanması.

Türk Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türk Dışişleri Bakanlığı'nın ortak ürünü olarak yurtdışındaki Türkleri, Türk devletinin istediği biçimde örgütlemek ve gerektiğinde mobilize etmek için kurulan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), bugün 960'a uluşan 'dernek'le dev bir organizasyon. Türkisch Islamische Union der Anstalt für Religion e.V. adıyla yasal hüviyeti olan ve Alman hükümeti tarafından muhatap kabul edilip kolaylıklar sağlanan DİTİB, özellikle AKP-MHP koalisyonu döneminde ırkçı-dinci propagandanın merkezlerinden oldu.

Türkiye'nin Münster Başkonsolosluğu bünyesinde, DİTİB'e bağlı Türkisch Islamische Gemeinde zu Herford e.V. adı altında faaliyetlerini sürdüren Herford'daki DİTİB Merkez Camii de bu yapının şubelerinden biri. Diğer örneklerinden olduğu gibi sadece Sünni Türklerin gidip ibadetlerini yaptıkları bir merkez değil. Alışverişten düğüne, ataşelerin ağırlandığı yönlendirme toplantılarından bovling promosyonlu akşam sohbetlerine, sosyalleşme kahvaltılarından 'Mü'mine Anneler Programı'na kadar cami ile birlikte 'toplu hizmet' veren bir kompleks.

Geçen hafta bu merkezde çok ilginç bir müsamere yapıldı. Bu müsamerenin 4.11 dakika yakın bir bölümü katılımcılar tarafından kaydedildi. Görüntülerdeki manzara şu: Yaşları 5 ile 10 arasında değişen çocuklara Türk askerlerinin üniformaları giydirilmiş. Ellerine uzun namlulu silahlar (oyuncak) verildi. Çocuklar, sahneye tek sıra içtimaya çıkarılıp dizildi. Çocuklara komut verdirildikten sonra tek tek askeri düzende, yüksek sesle kısa künyeleri 'emret komutanım' eşliğinde söyletildi.

Bu bölüm tamamlandıktan sonra Moğol hükümdarı Cengiz Han için bestelenen ama Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan için uyarlanan marş (dobra) eşliğinde sloganla yürüyüş yaptırılan çocuklar askeri düzende bekletildi.