DAİŞ'i Atina’daki MİT'çi mi Avrupa'ya çıkarıyor?

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin internet sitesi Lekolin.org, “Atina’daki MİT mensubu Özlem Demircioğlu’nun DAİŞ’in eylem timlerini Avrupa’ya çıkardığını” iddia etti.

Lekolin.org’da yer alan haberde, “2015’ten bu yana DAIŞ’in Eylem Timlerinin Suriye’den Yunanistan üzerinden Batı Avrupa’ya geçişini sağlayan Türkiye’nin Atina Büyükelçilik’te katiplik görevini yapan MİT mensubu Özlem Demircioğlu olduğu ortaya çıktı. Bu birimleri Suriye sınırından alıp Atina ve diğer merkezlere dağılımını yapanın ise MİT Özel Faaliyetler Dairesinin başındaki Emekli Albay Ebû Furkan kod adlı Kemal Eskintan olduğu iddia edildi” denildi.

Kaynak belirtilmeyen haberde, İsveç, Belçika, Hollanda, Fransa, Amerika, İngiltere gibi ülkelerin bir çok kentinde yapılan patlama DAIŞ’in eylem timlerini Suriye’den Avrupa’ya MİT üyelerinin çıkardığı ifade edildi.

Haberde, Demircioğlu’na ilişkin bilgiler de yer aldı. Trabzon doğumlu 32 yaşındaki Demircioğlu’nun, 2017 yılı ilk aylarında Atina Büyükelçiliği Katiplik görevine atandığına işaret edildi.

Lekolin.org, şöyle yazdı: “Resmiyete katip olarak görünen ancak doğrudan MİT faaliyetleri içerisinde yer alan Demircioğlu, üstlendiği misyonun Akdeniz’den Yunanistan üzerinden Batı Avrupa’ya geçen göçmen kitlesi içerisinde Avrupa ülkelerinde eylem yapacak DAIŞ timlerini güvenli bir biçimde yerlerine ulaşmasını sağlamak olduğu iddia edildi.”

Haberde bir isim daha dikkat çekti. DAİŞ eylem tiplerinin MİT’in Özel Faaliyetler Dairesi’nin başındaki Emekli Albay Ebû Furkan kod adlı Kemal Eskintan’ın talimatıyla sınır hattında görev yapan Tuncay isimli MİT mensubu aracılığı ile çıkarıldığı iddia edildi.

Suriye’den Hatay’a geçilen DAİŞ birimlerinin Türkiye’deki gizli merkezlere aktarımı sağlandıktan sonra Yunanistan’a giden göçmenlerin arasına karıştırıldığı belirtildi.

Haberde, “Yunanistan’dan Batı Avrupa ülkelerine geçişlerini sağlayan ise Atina Büyükelçiliği Katip görevinde bulunan MİT’in Dış Operasyonlar Başkanlığı mensubu Özlem Demircioğlu tarafından yapıldığı verilen bilgiler arasında” ifadeleri ye aldı.

Yunanistan’da 2017 Ağustos ayında bazı göçmenlerin DAIŞ’li oldukları yönündeki şikayet üzerine gözaltına alınan 4 kişinin Demircioğlu’nun girişimi ile serbest bırakıldığı iddia edildi. Demircioğlu’nun Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği vasıtasıyla diplomatik girişimlerde bulunduğu ifade edildi.

Habere göre DAIŞ eylem timlerinin Suriye’den geçişleri Eskintan tarafından sağlanmaya devam ediyor.

Haberde şu ifadeler kullanıldı: “İki kez AKP’den milletvekilli adaylığı için görevinden istifa etmek isteyen ancak devam eden görevinden kaynaklı MİT tarafından istifası kabul edilmeyen Eskintan, 2010 yılında Koruma Daire Başkanlığına getirildi, 2014 yılında ağırlıkta Suriye ve Irak’ta yürüttüğü faaliyetler nedeniyle Özel Operasyonlar Daire Başkanlığı’na getirildi, 2017 yılından itibaren ise Özel Faaliyetler Daire Başkan Yardımcılığı’na getirilmesiyle yoğun rüşvet, uyuşturucu ve fuhuş trafiğinin merkezinde olduğu iddia edildi.”