Danimarkalı siyasetçilerden Kürt siyasi liderlere birlik çağrısı

Kürt siyasi güçlerine açık mektup yazan Danimarkalı siyasetçiler, Güney Kürdistan'da yaşanan çatışmaların bir an önce son bulması çağrısında bulundu.

KCK Eşbaşkanları Cemil Bayık ve Besê Hozat, Kürdistan Ulusal Kongresi Eşbaşkanı (KNK) Ahmet Karamuş, Goran lideri Ömer Seyid Ali, Güney Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, KDP Başkanı Mesud Barzani ve YNK'li Qubad Talabani seslenen Danimarkalı siyasetçiler, Kürt halkının öncü isimlerinin sorumluluk alarak çözüm için diyalog geliştirmeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Kürtler arasında yaşanan çatışma ve çelişkilerin sadece Kürt düşmanlarına hizmet ettiğini vurgulayan Danimarkalı siyasetçilerin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Danimarka'da yaşayan Kürdistan dostları olarak, Güney Kürdistan topraklarında yaşanan çatışmaları buruk bir şekilde izliyoruz. Bu mektupla Kürt öncülerinin, Kürt partileri arasında bir diyaloğun gelişmesi ve sorunun çözümü için sorumluluk almalarını talep ediyoruz. Kürt partilerinin bölgede yaşayan tüm Kürtler için birbirleri ile çatışması değil, dayanışma içinde olması gerektiğine inanıyoruz.

Kürtler arasında yaşanan çelişkiler, Danimarka'da Kürt halkı için yürüttüğümüz çalışmaları zayıflatıyor. Danimarka kamuoyuna ve topluma Kürtlerin kendi aralarında neden çatıştığını açıklayamayız. Kürt halkına karşı saldırılar artarak devam ediyor. Bilindiği gibi Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürtler arasında çelişki yaratmak için her türlü imkanı kullanıyor. Kürtlerin bölgede birlik, bağımsız ve özerk olmasını istemiyor.

Kürtler arasında yaşanan çelişki ve çatışmalar sadece Kürt halkının düşmanlarına hizmet ediyor. Bu durum Kürtlere yönelik katliamların daha fazla artmasına yol açacaktır. Kürt halkının öncülerinin çağrımızı ve talebimizi ciddiye alacağını ve çatışmaların önüne geçmek için çözüm üreteceklerini umut ediyoruz."

Çağrıda bulunan siyasetçilerin isimleri şöyle:

* Mr. Mogens Lykketoft, Sosyal Demokrat Partili Danimarka eski Dışişleri Bakanı ve BM Genel Kurulu eski Başkanı.

* Mr. Holger K. Nielsen, Sosyalist Halk Partisi Danimarka eski Dışişleri Bakanı.

* Danimarka Parlamentosu Dışilişkiler Sözcüsü Michael Aastrup Jensen.

* Danimarka Dışişler komite üyesi Rasmus Nordqvist.

* Danimarkalı siyasetçi Mr. Soeren Soendergaard.