Davutoğlu partisi AKP’den istifa etti

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, hakkında kesin ihraç isteyen iktidar partisi AKP’den istifa ettiğini bir basın açıklaması ile duyurdu.

Ahmet Davutoğlu, eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, eski AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Basçı ve eski AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ile birlikte basın açıklaması yaptı. Dört AKP’li, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Davutoğlu, kendileri için alınan ihraç kararı ile birlikte AKP’nin tasfiye edildiğini savundu.

Davutoğlu, "AK Parti'nin vefakar tabanını kendi genel başkanını ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın terimizi ve fikir emeğimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz” dedi.

Eski Başbakan, "Bizim için ihraç teklifinin yapıldığı 2 Eylül 2019, AK Parti'nin kuruluş ilkelerinden vazgeçtiğini ilan ettiği tarihtir” diye ekledi.

"Dar bir kadronun kontrolüne girmiş AK Parti'nin ülkemizin sorunlarına çare olma imkanı kalmamıştır” diyen Davutoğlu, “İç muhasebe, ortak akıl ve istişare kanallarının kapalı olduğu, içeride bir dönüşümün imkanının kalmadığı da aşikardır” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu Ağustos ayında 2015 yılında yaşanan bir dizi katliam ve olayda Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rolüne işaret etmişti. Davutoğlu, “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz… Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden, aylardan biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” ifadelerini kullanmış, ancak detay vermemişti.