DBP’den Êlih’te toplantı: Yeni bir başlangıç fırsatı elimizde

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Êlih’te düzenlediği bir basın toplantısında “cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu muhteşem bir son ve yeni bir başlangıç yapma fırsatı elimizdedir” mesajını verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Êlih İl Örgütü, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin DBP il binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) yöneticileri toplantıya katıldı.

Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüsü Seyit Bilal Evren, ikinci tura işaret ederek “Şartlar ne olursa olsun daha güçlü örgütlenmek ve daha büyük kazanmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Evren, seçimlere kadın, emekçi ve Kürt düşmanı bir iktidar ittifakı karşısında gidildiğini ifade ederek “Kimsenin kuşkusu olmasın ki, Meclis’te, sokakta kısaca siyasetin her düzleminde ve alanında sonuna kadar toplumun çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz. Meclis’in üçüncü büyük partisi olarak, seçimlerin ilk turunda kazanmasına imkan vermediğimiz rejime, ikinci turda kaybettirme kararlılığımız sürmektedir” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki on gününün çok önemli olduğunun altını çizen Evren, “Karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmadan önümüzdeki on gün içinde bu karabasana son verebilir ve kötülüğü sonlandırabiliriz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu muhteşem bir son ve yeni bir başlangıç yapma fırsatı elimizdedir” dedi.  

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise hem Kurdistan hem de Türkiye’nin tüm kentlerinde AKP faşizmine “dur” dediklerini kaydetti.

Bayındır, şöyle konuştu: “Erdoğan rejiminin baskıcı, despotik yapısına karşı, yüzde 70 oy verilerek ‘dur’ denildi. 20 yıllık iktidar, devletin tüm maddi gücünü arkasına almasına rağmen yüzde 20’lerde kaldı. Parti hedeflerimize ulaşamadık elbette. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi aslında milletvekilli seçiminin önüne geçer. Meclis işlevsiz bir hal alır. Yeni parti ve kısa bir zaman ile seçime girdik. Eksiklikler oldu tabi, öz eleştirisi verilecek. Ancak şu an odak noktamız Cumhurbaşkanlığı seçimi. Burada cehennemin kapıların kapatacağız. Bu hedef ile elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Mücadeleyi büyüterek faşizmi yeneceğiz.”

Onlarca sandığa itirazda bulunduklarını söyleyen Bayındır, “İlçe seçim kurulu itirazlarımızı reddetti. İl seçim kuruluna gidildi.  Şu an burada çıkacak kararı bekliyoruz. Ancak şu an durum 3-2” diye ekledi.