DBP Eş Başkanı Arslan 10 gündür hücrede

AKP-MHP tarafından tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın 10 gündür hücrede tutulduğu öğrenildi.

Efrin’e yönelik işgal saldırılarına karşı yaptığı açıklamalar gerekçe gösterilerek 7 Şubat'ta tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın 10 gündür tek başına hücrede tutulduğu belirtildi.

Konu hakkında Mezopotamya Ajansı’na bilgi veren DBP Hukuk Komisyonu üyesi Şivan Cemil Özen ve Ali Çimen, tutuklandıktan sonra Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Arslan’ın bir gün müşahede altında bırakıldıktan sonra tek başına bir hücreye götürüldüğünü ifade etti.

Arslan’ın Efrin konusunda yaptığı açıklamalar gerekçesiyle tutuklandığını hatırlatan avukatlardan Özen, Arslan’ın demokratik siyaset çerçevesinde görüşlerini belirttiğini kaydetti. Arslan’ın seçimlerde 100’den fazla belediye kazanan bir partinin eş genel başkanı olduğuna dikkat çeken Özen, “Bir hukuk skandalı olarak Arslan’ın siyasi çalışmaları suç olarak görüldü” dedi.

Arslan’ın tutuklandığından beri tek başına hücrede tutulduğunu kaydeden Özen, kendisinin diğer tutukluların yanına geçme talebinin, "başka cezaevine sevk edileceği" gerekçesiyle reddedildiği bilgisi verdi

Özen, Arslan’ın hangi cezaevine sevk edileceğinin ise "güvenlik" gerekçesiyle kendileriyle paylaşılmadığını sözlerine ekledi.