DBP, Kürtleri DAİŞ saldırılarına karşı birliğe çağırdı

DBP, DAİŞ çetelerinin Kerkük'teki saldırılarına dikkat çekerek, Kürt halkına ulusal birlik çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), DAİŞ çetelerinin Kerkük çevresindeki Kürt köylerine düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Federal Kürdistan Bölgesi’nde Kasım ayında sıklaşan ve can kayıplarına sebep olan dışarıdan takviyeli DAİŞ saldırılarının vuku bulduğuna işaret edilerek, Kasım ayından bugüne halktan ve peşmergeden yaşamını yitirenlerin olduğu belirtildi.

'SİLAHLAR DAİŞ YERİNE KÜRTLER ARASI SAVAŞ İÇİN KULLANILIYOR!'

DAİŞ’in, dün itibarıyla da Kerkük çevresindeki Kürt köylerine saldırı düzenlediğine değinilen açıklamada, “Biliniyor ki, uluslararası koalisyon güçleri DAİŞ'e karşı kullanılmak üzere Kürdistan’ın güneyindeki yönetimine ağır silah ve mühimmat verilmişti. Bu silah ve mühimmatlar DAİŞ'in durdurulması ve DAİŞ'e karşı mücadelede kullanılacaktı. Ne yazık ki DAİŞ'e karşı kullanılması gereken silahlar güneyde, sınırda, sınır dışında Kürtler arası savaşı geliştirmek için kullanılıyor. DAİŞ ve onun gibi karanlık güçler, başta Türkiye ve Kürt özgürlük mücadelesine düşman diğer devletler tarafından kullanılmaktadır. Türkiye Kürt halkına olan düşmanlığını saklamakta bile beis görmemektedir. Kürt halkının özgürlük mücadelesini bastırmak için,  Kürtlerin bulunduğu her yerde kirli bir savaş yürütmektedir” denildi.

KDP'YE TEPKİ

Açıklamada, Türk devletinin Kürt halkına yönelik tavrı ortadayken KDP’nin bu durumu görmemekte ısrar ettiğinin vurgulandığı açıklamada, “Türkiye uluslararası meşruiyeti bulunan Kürt kazanımlarını yok etmek için her türlü yol ve yöntemi kullanarak Kürtler arası çelişkileri büyüterek, Kürtler arası savaşı geliştirmeye çalışmaktadır. Bu kirli politikaları gören güneydeki halk, aydın ve yurtsever güçler bu kirli oyunu görüyor. Tepki gösteriyor, KDP yönetimini, yüksek sesle uyarıyor” diye kaydedildi.

KDP’nin Kürt halkının sesine kulak vermesi çağrısında bulunan DBP, şunları ifade etti:

“Kürtler arası birliğin sağlanması elzemdir. Kürt halkının düşmanlarının en çok korktuğu husus birliktir. Bu husus herkes tarafından anlaşılmalı Kürt oluşumları buna göre duruş sağlamalıdır. Dikkat edilirse ilk adımda, DAİŞ güçlerine karşı mücadele eden güçleri yok etmek istiyorlar. Bu güçler, Kürtler arasında savaşı geliştirerek amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Ulusal kongrenin toplanması, Kürt güçleri arasındaki birliğin hayata geçirilmesi, ulusal kongre olmazsa olmazdır. İçinde bulunduğumuz dönem özgürlük ve birlik dönemidir. Bütün güçler buna göre kuşanmalı. Güney Kürdistan’da halkımıza karşı yürütülen, kirli güçlerin organize ettiği saldırıları kınıyor, başta güney halkımızın ve tüm Kürdistan’a baş sağlığı diliyoruz. Güney halkımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz."