Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Dede: Seçim zaferi yetmez

HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, tecrit kırılmadan ve yeni bir barış ortamı sağlanmadan sadece seçimlerden zaferle ayrılmanın yeterli olmayacağını söyledi.

HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, seçim çalışmalarının açlık grevlerindeki arkadaşlarının talepleri ile örtüştüğünü ve çalışmaların bu çerçevede sürdüğünü belirtti.

ANF’ye konuşan Dede, Kürt illerinde seçimlere AKP’nin değil, devletin girdiğini ve devletin de zor aygıtlarıyla birlikte tüm olanaklarını seferber ettiğini kaydetti. Tüm engelleme ve baskılara rağmen seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dede, “Seçim çalışmalarımız 13 ilçemizde devam ediyor. Arkadaşlarımız tüm yerleşim birimlerinde halkla bir araya geliyor. Devletin kendisi ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Vali ve kaymakamlar, muhtarları ve esnafı tehdit ediyor; AKP-MHP ittifakına oy vermeleri yönünde zorluyor. Tüm bu zorlamalara rağmen bizim tahmin ettiğimizin üzerinde ilgi var. Halkımızın HDP’ye ilgisi çok yüksek” dedi.

GÜNDEMİMİZ TECRİT VE DİRENİŞTİR

En önemli gündemin, tecrit ve buna karşı devam açlık grevleri olduğunu vurgulayan Dede, “Giderek büyüyen bu direniş, bizim için son derece önemlidir. Seçim çalışmalarımız, açlık grevlerindeki arkadaşlarımızın talebiyle örtüşen ve gündemleştirmeyi amaçlayan bir çizgide yürüyor” şeklinde konuştu.

TECRİT KIRILMADAN KALICI OLMAZ

Öcalan üzerindeki tecrit kırılmadan, barışçıl bir ortam olmadan, demokratik bir işleyiş gerçekleşmeden 31 Mart’tan sonra devletin bu baskısı altında, ötekileştiren dili karşısında belediyeleri yönetmenin mümkün olmayacağına dikkat çeken HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, şöyle devam etti: “Tek başına seçimlerde zafer elde etmek yetmiyor. Türkiye’nin demokratikleşmesi, yeniden barış ve müzakere ortamının gelişmesi, temel hedeflerimizden biridir. Türkiye demokrasinin önünün açılması, kendi barışını gerçekleştirmesinin ön koşulu, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Bu çerçevede çalışmalarımızı yürütüyoruz. 31 Mart seçimlerine ilişkin Van Büyükşehir Belediyesi dahil 14 belediyemizi alacağımızdan şüphemiz yok. 31 Mart’ın kazananı mutlaka HDP olacaktır.”