Demir: Agirî’den göçü durdurmalıyız

Yeşil Sol Parti’nin Agirî (Ağrı) milletvekili adaylarından Nejla Demir, Agirî’den büyük göç yaşandığını belirterek, bunun önün geçmek için de çalışacaklarını söyledi.

Serhildanın başkenti Agirî’de, Yeşil Sol Parti ile Kürt halkının umudu yeniden filizleniyor. Hedef, dört vekilin dördünü de kazanmak. 

ANF’ye konuşan Yeşil Sol Parti Agirî adaylarından Nejla Demir yerelde, hayata geçirmek istediği ve uzun zamandır girişimlerde bulunduğu ilk projesin kolektif bir şekilde kadın üretimine dayalı tarıma yönelik üretim olduğunu söyledi. Agirî’de kadın üretimine dayalı kooperatifleşmenin gerekliliğine işaret eden Demir, şunları ifade etti: “Ekonomik anlamda her şeyden ümidi kesmiş, müthiş bir işsizlikle boğuşan gençlerin, Batı ülkelerine iş bulma ümidiyle mülteci olarak sürekli göç etmesinin önüne geçmek, bunu durdurmak zorundayız. Ranta ve talana dayalı bir kesimin hoyratça ülke kaynaklarını sömürmesinin önüne geçmek ve bu kaynakları eşit bir şekilde halka paylaşmak için mücadele edeceğiz.” 

NEJLA DEMİR KİMDİR?

Demir, 1988’de Agirî’de doğdu, evli ve iki çocuk annesi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Agirî'de okudu. Lisans eğitimimi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliğinde tamamlayan Demir, yüksek lisansı ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni’de yaptı. Demir, 2011’de Agirî’de Ziraat Odası’nda hizmet vermeye başladı. Demir, tarım alanlarını geliştirmek için birçok çalışma yürüttü.