Demirtaş: Erdoğan gidici; buna inanarak çalışalım

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Erdoğan'ın 'gidici' olduğunu ve herkesin buna inanarak seçim çalışmalarına yüklenmesini istedi.

Demirtaş, HDP'nin barajı geçmesinin Erdoğan'ın sonunu getireceğini vurgularken, cesaretin hızla yayıldığına dikkat çekti.

'BİZİ HALK CEZAEVİNDEN ÇIKARIR'

Rehin tutulan, HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, cezaevinden Stêrk TV muhabiri Aslan Aslan’ın sorularını yanıtladı...

Siyaseten kendilerini rehin alarak HDP'ye diz çöktürmek ve örgütlü gücü dağıtmak istediklerini vurgulayan Demirtaş, "Beni buraya hâkimler değil, Erdoğan gönderdi. Dolayısıyla, beni buradan hâkimler değil, Erdoğan'ın zulüm politikalarına karşı direnen halk çıkarabilir ancak. Halkımız kendi özgürlüğü için ne kadar direnir ve kazanırsa, zindanlar da o oranda boşalır" dedi.

'ERDOĞAN PANİK HALİNDE İDAM İPİNE SARILIYOR!'

Erdoğan'ın idamı gündeme getirmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Demirtaş, "Erdoğan sıkıştıkça çılgınlaşıyor ve saldırıyı, her seferinde bir üst aşamaya taşıyor. Tabii elinden gelse idam edebilmeyi isterdi, fakat bunu milliyetçi oyları biraz daha konsolide etmek için kof bir argüman olarak ileri sürüyor. Milliyetçiler bile yemiyor bunu artık. Sadece kendini her seferinde biraz daha batırmaktan başka işe yaramayan hamleler olarak elinde patlıyor. Kaybetmeye o kadar yakın ki, artık ne söylediğinin, ne söyleyeceğinin ayırdında bile değil. Şirazeden çıktı iyice, panik halinde idam ipine sarılıyor da, o ip de kurtarmaz kendisini" diye kaydetti.

'BARAJ ALTINDA BIRAKILIRSAK TÜM MUHALEFET KAYBEDER'

Demirtaş, HDP'nin barajı geçmesinin önemine işaret ederek, "HDP etrafında herkesin ciddi bir kenetlenmeye gitmesi lazım, HDP baraj altında bırakılırsa muhalefetin tamamı kaybetmiş olacak. HDP'nin oylarının korunması, bütün demokrasi güçlerinin ortak sorumluluğudur artık. Erdoğan ve AKP seçimi kaybederse kabullenmek dışında hiçbir şey yapamazlar. Kimse merak etmesin, kaybederlerse giderler" dedi.

'İKİNCİ TURDA ERDOĞAN'I YENEBİLİRİZ'

Demirtaş, "Sizce ikinci turda siz ve Erdoğan kalırsanız, Millet İttifakı sizi desteklerler mi" sorusuna da, "Muhalefet adaylarının asgari demokratik ilkeler çerçevesinde, 2. turda güçlü bir dayanışma sergilemesi dışında bir seçenek yoktur. Diğer muhalefet adayları da bu açıklıkta tavır alırsa, Erdoğan 2. turda herhangi bir muhalefet adayına karşı kesinlikle kaybeder. Böylece Türkiye'nin önünde yeni bir dönemin sayfası açılır. İyi değerlendirilirse de birçok köklü sorunun çözümü mümkün hale gelebilir" diye yanıt verdi.

'ERDOĞAN GİDİCİ; ONA GÖRE ÇALIŞALIM'

Kandil'e saldırılara ilişkin ise Demirtaş, "Bu türden girişimler, seçmeni güvenlik kaygısıyla karşı karşıya bırakarak, korkutarak, ya da galeyana getirerek oy toplama hamleleridir. Ama bunun da etkisi artık yok denecek kadar azdır. Kimse Erdoğan'ın bu ucuz ve bayat oyunlarına gelmiyor. Erdoğan gidicidir. Buna inanmak ve motivasyonu gevşetmeden seçim çalışmalarına yüklenmek gerek. Türkiye toplumu güvenlik sorunlarının demokrasi ve barıştan geçtiğini, her gün daha iyi idrak ediyor" dedi.

'CESARET HIZLA YAYILIYOR'

"HDP barajı aşarsa Erdoğan bitmiş demektir, erken seçim falan olmaz artık" vurgusunu yapan Demirtaş, son olarak şu mesajları verdi: "Cesaret ve korku, birbirine uzak duygular değildir, bitişiktir neredeyse. Birinden diğerine sıçrama bazen bir dakikada bile gerçekleşebilir. Şimdi cesaret hızla yayılıyor ve bizim bunu büyütme gibi bir sorumluluğumuz vardır. Öncüler her zaman korkuyu ve karanlığı ilk yarmak görevi olanlardır. Öncü de korkarsa zulüm kurumsallaşır, faşizm uzun süreli bir yönetim biçimine dönüşür. Türkiye'de bu yönüyle, rüzgarı cesaretten yana tersine çevirdiğimize inanıyorum."