Demirtaş'ın bilinci kapandı, hastaneye sevk edilmedi!

Rehin tutulan Selahattin Demirtaş'ın 26 Kasım’da bilincinin kapandığı ve 7 gün boyunca hastaneye sevk edilmediğini açıklandı.

HDP'nin Edirne Cezaevi’nde rehin tutulan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi ve aynı zamanda avukatı Aygül Demirtaş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, Demirtaş'ın bilincinin kapandığı ve hastaneye sevk edilmediği duyuruldu.

'HAYATİ RİSK' UYARISI!

Aygül Demirtaş, şu bilgileri verdi:
 “26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sayın Abdullah Zeydan yapmıştır.
Sonrasında ambulans çağrılmış, kendisine sadece EKG yapılmıştır. Müvekkilimiz acil servis yerine, kapsamlı bir müdahale ve tedavi için kliniğe sevkini talep etmiştir. Cezaevi doktoru da Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istemiştir. Biz de avukatları olarak cezaevi idaresiyle yaptığımız görüşmede derhal hastaneye sevkini talep ettik. Ancak Demirtaş, aradan 7 gün geçmesine rağmen hastaneye sevk edilmemiştir. Böylesi hayati önemdeki bir sağlık sorununa rağmen hastaneye sevk edilmemesi, açıkça hayati risk altında tutulduğu anlamına gelmektedir."

'BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZLAR!'

Açıklamada, "Selahattin Demirtaş’ın siyasi rehineliği, neredeyse yaşam hakkına yönelik bir müdahaleye dönüştürülmek istenmektedir" vurgusunda bulunularak, "Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili en küçük bir olumsuzluğu düşünmek dahi istemiyoruz. Bunun sorumluları, bu vebalin altından kalkamazlar. Durumu yakından izliyoruz. Avukat arkadaşlarımız Edirne’de, 24 saat süreyle gelişmeleri takip ediyorlar" diye kaydedildi.

AV. KARAMAN: ÇOK KAYGILIYIZ

Demirtaş'ın avukatlarından Mahsuni Karaman ise "Cezaevi doktorunun 'İleri tetkik gerekir' raporuna rağmen güvenlik gerekçesiyle oyalama taktiği uyguluyor. Çok kaygılıyız, 7 gün önce nefes darlığı ve bilinç kaybı semptomları yeniden yaşanabilir. Demirtaş'ın tedavi hakkı engelleniyor" dedi.

HDP: HÜKÜMET ACİLEN AÇIKLAMA YAPMALI!

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de konuya ilişkin açıklama yaparak, "Meclis Başkan Vekilimiz ve Grup Başkanvekillerimiz Edirne’ye gidiyor" dedi.
Eş genel başkanların açıklaması şöyle:
"Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin avukatları tarafından verilen bilgilere ilişkin hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı acilen açıklama yapmaya çağırıyoruz.
Sayın Demirtaş’ın sağlığına ilişkin son durumu nedir? Neden hastaneye sevki yapılmamıştır?
Demirtaş’ın tam teşekküllü bir hastaneye sevki için gerekli işlemler derhal yapılmalıdır. Şu ana kadar bunun gerçekleştirilmemiş olması kesinlikle kabul edilemez ve tüm sorumluluk yetkililerdedir.
Meclis Başkan Vekilimiz ve Grup Başkanvekillerimiz Edirne Cezaevine hareket edeceklerdir."