Demirtaş: Mağdur değilim, direnişçiyim!

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, içinde bulunduğu koşullara dikkat çekerek, “mağdur değil direnişçiyim” dedi.

Tutuklu bulunduğu cezaevinden Bianet’in sorularını yanıtlayan Demirtaş, düşünceleri ve siyasi durumu nedeniyle rehin alınmış bir direnişçi olduğunu vurguladı.

ERDOĞAN TÜM İMKANLARI KULLANARAK KAMPANYA YÜRÜTÜYOR

Cezaevinde olduğu için “miting” ve “açılış” gibi seçim faaliyetlerinde bulunamayan Demirtaş, Erdoğan’ı kast ederek, “Rakiplerimden biri devletin tüm olanaklarını kullanarak kampanya yürütürken, benim bir hücreden topluma seslenebilme imkanım, hiç denecek kadar yoktur” dedi.

En dezavantajlı konumdaki adayın kendisi olduğunun altını çizen Demirtaş, “Bu durumun normalleştirilmeye çalışılması seçmenlerimize büyük haksızlık olur” diye belirtti.

DİĞER ADAYLARIN GELECEK VİZYONU YOK

Buna rağmen tüm adayların söylemlerini yakından takip ettiğini söyleyen Demirtaş, gördüğü eksikleri şöyle ifade etti: “Şu ana kadar hiçbir aday özgürlükleri merkeze alan bir gelecek vizyonu ortaya koyamadı. Hiçbirinin böyle bir kapasitesi de mantalitesi de yok. Özgürlüklere dair umut ve heyecan yaratan bir tek önemli fikir ya da proje duyamadı seçmen. Çünkü o heyecanı yaratacak aday HDP’nin adayıdır, ama o da henüz seçmenin karşısına çıkıp bunu anlatamadı.”

KAZANIRSA İLK İCRAATI NE OLACAK?

Demirtaş, seçimleri kazanırsa ilk icraatını şöyle özetledi: “Bütün siyasi parti başkanlarının bir masa etrafında toplantıya davet edip yeni dönemde demokrasiye geçiş konusunda ortak bir program ve yol haritası oluşturulması için konsensüs arayacağım.”

BEN MAĞDUR DEĞİLİM, DİRENİŞÇİYİM

Demirtaş, gazeteci sıfatıyla hedef gösteren ve tehditler savuran Ahmet Hakan’ın kendisi için “cezaevini bir mağduriyete, mağduriyeti de oya çevireceği kesin” şeklindeki sözlerine ise şu yanıtı verdi: “Ben burada mağdur falan değilim. Özgürlük mücadelesinin temsilcilerinden biri olarak düşüncelerim ve siyasi durumum nedeniyle rehin alınmış bir direnişçiyim. Cezaevine girmek benim tercihim değildi, ama buraya atılınca da dik durarak duruşumu koruduğuma inanıyorum. Toplum, cezaevine her gireni mağdur olarak görüp onu sahiplenmiyor. Beni sahipleniyorsa mağdur değil, mağrur duruşumdan dolayıdır. Kimseye de, Ahmet Hakan’ın gazına gelip kendini hapse attırmasını tavsiye etmem.”