Demirtaş, Twitter'dan soruları yanıtladı

HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Twitter'dan kullanıcıların sorularını yanıtladı.

Demirtaş, ikinci tura başka adayların kalması halinde ne yapacaklarının sorulması üzerine, "Ülkenin ve toplumun geleceği açısından bizim savunduğumuz ilkelere nasıl yaklaştığına bakar, ona göre karar veririz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) rehin tutulan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden #DemirtaşaSoruyorum hasthagıyla kullanıcıların sorularını yanıtlamaya başladı.

'MÜCADELE BIRAKILMAZ'

Sorular ve Demirtaş'ın yanıtları şöyle:

"Soru: Siz mücadeleyi bırakmaya düşündünüz mü ya da böyle düşünceniz hiç oldu mu?

Demirtaş: Mücadele sigara gibi bir şey değil ki bırakasınız. Su gibidir mücadele, isterseniz bırakın bakalım. Teşekkürler, selamlar...

Soru: şunu sormak istiyorum HDP de siyasete basladiginizdan beri baskilar, tutuklamalar, hakaretler, Herseyi hemen hemen yasadiniz hic siyaseti birakip sadece hayatimin geri kalanini ailemle mutlu bisekilde gecrmeyi dusundunuz mü?

Demirtaş: Seçilmiş olma açısından siyaseti bırakmayı çok düşündüm ama mücadeleyi bırakmayı asla. Teşekkürler, selamlar.

Soru: Erdoğan Diyarbakır konuşmasında ‘hamd olsun Kürt sorununu çözdük’ dedi. Sizin ve arkadaşlarınızın tutuklanması bu ‘çözümü’ ne kadar kolaylaştırdı!?

Demirtaş: Biliyorsunuz Erdoğan en çok da, Kürtler artık c.evinde kendi anadillerinde görüşme yapabiliyorlar diye övünürdü. Bütün Kürtleri c.evine atınca anadili sorunu da kendiliğinden hallolacak sanıyor. Mantıken doğru, ama ahlaken yanlış işte.

Soru: Erdoğan aynı konuşmasında, partinizin Diyarbakır’daki ‘saat kulesini’ bile yıktığını söyledi. Siz bu yanlışı neden yaptınız? Saat kulesinden ne istediniz?

Demirtaş: Hani cehalet mutluluktur ya, bu da farkında olmadan mutluluğunu dışa vuruyor. Çamur atayım derken çamurda debeleniyor.

'BÜTÜN KÜLTÜRLERİN ÖZGÜNLÜĞÜNÜ YAŞATACAĞIZ'

Soru: Nasıl bir kültür politikası izleyeceksiniz? Seçim bildirisinde bu konuda bir bilgi yok.

Demirtaş: Devletin kültür alanına müdahalesine, sınırlayıcı, kısıtlayıcı düzenleme yapmasına engel olacağız. Dil, sanat, edebiyat, folklor, yaşam tarzı gibi alanlarda kültürün korunması, geliştirilmesi ve özgünlüğünü sağlaması için destek ve teşvik sunacağız. Devlet sanatçılığı kavramını kaldıracağız. Ayrım gözetmeksizin, ayrımcılık yapmaksızın bütün kültürel zenginliklere hak ettikleri özgürce gelişme zeminini yaratacağız. Kültür empoze etmekten vazgeçip kültürün korunması için tedbirler alacağız.

'İKİNCİ TURDA TOPLUMUN GELECEĞİNİ GÖZETİRİZ'

Soru: Cumhurbaşkanlığı seçiminin sizin dışınızda bir isimle ikinci tura kalması durumunda muhalefet adayına destek konusunda yaklaşımınız ne olur?

Demirtaş: Ülkenin ve toplumun geleceği açısından bizim savunduğumuz ilkelere nasıl yaklaştığına bakar, ona göre karar veririz. Teşekkürler, selamlar...

Soru: referandum öncesi idamı vaat ettiler Şimdi ise Affı vaat ediyorlar , sizce bizimle eyleniyorlar mı ? yoksa uzaya 4 şeritli yol yapacaklarına inanma ihtimalimiz olduğunu bildikleri için mi böyle yapıyorlar

Demirtaş: İdam ve affı birlikte çıkaracaklar sanırım :) Mahpusları astıktan sonra affederler herhalde :) Teşekkürler, selamlar...

Soru: dicleFırat kültür derneği gibi kurumu kapatılmış müzisyen olarak soruyorum kültürsanat politikaniz ne olacak ? Kapatılan kurumlarımız ile dağılan çocuklardan oluşan koromuz,öğrencilerimiz,mekanlarimiz, emegimiz ve en önemlisi kültürümüz?

Demirtaş: Dicle Fırat dahil, bütün kültür merkezleri yeniden açılacak. Hepsine bakanlık tarafından, yerel yönetimler aracılığıyla destek olunacak. Bir de bana nota öğretme sözün vardı Azad. Sen de onu yaparsın artık :) Teşekkürler, selamlar..