Demirtaş ve Zeydan: Cenazeye saldırmak AKP’nin ürünü!

Tutuklu Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan, Hatun Tuğluk için başsağlığı mesajı gönderdi. Mesajda, "Ankara'daki defin esnasında cenazeye saldırmaya cüret eden saygısız güruhu lanetliyoruz" denildi.

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un yaşamını yitirmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı gönderdi.

Demirtaş ve Zeydan'ın Edirne Cezaevinden gönderdiği mesaj şöyle:

Hukuk dışı bir şekilde cezaevinde tutulan Eş Genel Başkan Yardımcımız Sayın Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un vefatından büyük üzüntü duyduk. Hatun Hanım'a rahmet, Aysel Hanım'a ve bütün ailesine, dostlarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Ankara'daki defin esnasında cenazeye saldırmaya cüret eden saygısız güruhu lanetliyoruz. En temel ahlaki ve insani değerlerini yitirmiş bu anlayışın sürekli olarak bizleri hedef haline getiren AKP yöneticileri ve yandaş medyanın ürünü olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz. Toplumun genelinin bu soysuzluğa prim vermeyeceğine inanıyor, bu acı gününde on milyonların yüreğinin Aysel Tuğluk ile birlikte olduğunu biliyoruz."