Demokrasi İçin Gazeteciler Platformu'ndan dayanışma mesajı

Türkiye'de 20'si gazeteci 22 kişinin gözaltına alınmasını kınayan Türkiye ve Kürdistan'da Demokrasi için Gazeteciler Platformu, gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye ve Kürdistan'da Demokrasi için Gazeteciler Platformu yayınladığı yazılı açıklama ile 8 Haziran'da Diyarbakır'da gazetecilere yönelik gerçekleşen operasyonda 20'si gazeteci 22 kişinin gözaltına alınmasını kınadı.

Türkiye ve Kürdistan'daki gazeteciler ile dayanışmak amacıyla kurulan platform gözaltında tutulan gazeteciler için dayanışma mesajı gönderdi.

"Kürt gazetecilerin kesintisiz hedef alınması, Türkiye'nin gerçeklerden korkmaya devam eden otoriter yöneticisinin zayıflığını bir kez daha gözler önüne serdi” denilen açıklamada, “Erdoğan tüm muhalif sesleri ve muhalefeti susturmaya çalışırken, cesurca gerçeği bildirmek için çalışan gazeteciler hedef alınıyor. Uluslararası gazeteciler olarak Mezopotamya Ajansı, Jinnews ve son baskında hedef alınan diğer Kürt basın kuruluşlarının çalışmaları, Erdoğan'ın emri altındaki yandaş medyanın anlatımına adeta bir meydan okuma niteliğindedir” ifadelerine yer verildi.

Gazetecilerin serbest bırakılması çağrısının yapıldığı açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “ABD ve Demokrasi için Ulusal Bağış kurumunun finansmanı olmaksızın işlev gösterecek kendi kurumlarımızın kurulmasını gerekli görmüş olmamız nedeniyle bu platformu kurduk. Türkiye ve Kürdistan'da Demokrasi için Gazeteciler, Erdoğan'ın zindanlarında tutulan tüm tutuklu gazetecilerin ve siyasi mahkumların derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyor. Ayrıca dünyanın dört bir yanındaki gazetecileri kardeş gazetecilik programımıza katılmaya ve Türkiye'de basın özgürlüğü üzerindeki baskılara karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.Platformumuz, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lahey'de yargılanması gereken bir savaş suçlusu olduğuna inanıyor ve özgürlük ve demokrasiden yana olan tüm hükümetlerin Türkiye'nin amasız fakatsız uluslararası arenada yalnız bırakması gerektiği, Türkiye'ye tüm silah satışlarını durdurması gerektiği ve bunlar için acil olarak eyleme geçmesi gerektiği çağrısında bulunuyor."