Depremzede Çankaya: Sadece halk yardım etti

Pazarcık’ın Osmandede köyünde yaşayan depremzede Ahmet Çankaya, devletten yardım almadıklarını söyleyerek, “Yardımlar daha çok sadece halktan geldi” dedi.

Maraş’ın Pazarcık ilçesinin Osmandede köyünde yaşayan ve depremde evi yıkılan Ahmet Çankaya, ne olursa olsun doğup büyüdükleri topraklarını terk etmeyeceklerini söyledi. 


Köylerinde 40 yapıdan 20’sinin yıkıldığını; geri kalanların da hep hasarlı olduğunu kaydeden depremzede Ahmet Çankaya, köyde ikisi Suriyeli olmak üzere dört kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Çankaya, “Tarlalarımız var, işimiz gücümüz buradadır. O yüzden bir yere gidemeyiz. Bizim doğup büyüdüğümüz topraklarımız burasıdır. Buraları bırakıp bir yere gidemeyiz” diye konuştu.

Çankaya, devletten hiçbir yardım almadıklarını, daha çok halkın kendilerine destek sunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Dernek ve sivillerin yardımlarıyla yaşadık. Köy halkı olarak da birbirimize yardımcı oluyoruz. Daha yeni yeni kendimize geliyoruz. Enkazları kaldırmak için bile yetkililer gelmedi. Ne olacağını bilmiyoruz. Vatandaşlar olmazsa soğuğa dayanamazdık. Yiyecek ve içecekleri de onlar gönderdi bize.”