Depremzede Uzun: Arazimi işgal edip babalarının malı gibi kullandılar

OHAL kapsamında Hatay Valiliği’nin kararıyla arazisine geçici olarak el konulan depremzede Cuma Uzun, “Devlet arazisinin yanında bulunan arazimi işgal ettiler ve haber vermeden babalarının malı gibi kullandılar” dedi.

Maraş merkezli depremler sonrası, konteyner kent oluşturmak için Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Kırıkhan, Hassa, Dörtyol ilçelerinde tarım alanlarına OHAL kapsamında Hatay Valiliği kararıyla geçici olarak el konulmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Arazisine kendisine haber dahi verilmeden geçici olarak el konulduğunu belirten depremzedelerden Cuma Uzun, ANF’ye konuştu.

‘MAYDANOZ TARLAMIN ÜZERİNE TOPRAK DÖKTÜLER’

Hem çiftçilik hem de marangozluk yapan Cuma Uzun, arazisi Cumhurbaşkanı kararnamesiyle acil kamulaştırılan yüzlerce depremzeden biri. Bu kararın ardından Denizyol Mahallesi’nde devlet arazisinin hemen yanı başında bulunan 6300 metrekarelik arazisini habersiz işgal ettiklerine dikkat çeken Uzun, şöyle tepki gösterdi: “Konteyner kent yapmak için hem devlet arazisini kullanmışlar, hem de haber dahi vermeden benim arazimin yüzde 30’unu da işgal ettiler. Bununla da yetinmediler, arazide ekili olan maydanozların üzerine de toprak döktüler. Ben bunu muhtardan öğrendim. Babalarının malıymış gibi kullandılar. Bunu öğrenir öğrenmez hemen OHAL Valiliği’ne gittim. Bana, Ziraat Odası’na danışıp kira bedelini ödeyeceklerini söylediler ama herhangi bir rakam vermediler.”

‘HASILATI 5 DAKİKADA YOK ETTİLER’

Yaptım oldu mantığıyla yapılan bu işlemi doğru bulmadığını vurgulayan Uzun, “Yıllardır o arazide maydanoz ekip satıyoruz. Bizden onay dahi almadan hasılatımızı 5 dakikada yok ettiler. Depremlerde zaten evim hasar gördü, doğru dürüst başımızı sokacak yer bulamazken bu şekilde ek gelirimizi sağlayan araziyi kendi malları gibi kullanmaları doğru değil” dedi.

‘BİZE YARDIM EDECEKLERİ YERDE DAHA DA ÇOK ZORA SOKUYORLAR’

Zararın karşılanması için gerekirse suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Uzun, “Haber verselerdi bir şey demeyecektim. Sonuç itibariyle konteynerler burada bizim gibi barınma sorunu yaşayan depremzedeler için yapılıyor. Ama yöntem yanlış. Şimdi 2 senelik kira kontratı imzalayacaklarını söylüyorlar ama bunun da garantisi yok. 2 sene sonra bana araziyi tekrar verecekler mi? Belli değil. Ömrümü harcadım ben o tarla için, 65 yaşındayım ve aile geçindiriyorum. Zaten zordayız, yardım edecekleri yerde bizi daha da zora soktular” diye sitem etti.