'Depremzedelere devlet değil, devrimciler ulaşıyor'

Antakya'daki Dev Yapı İş Yöneticisi Osman Ünel, "Depremzede halka ulaşan devlet yok. Devrimciler, yurtseverler var" dedi.

ANF'ye konuşan Dev Yapı İş Yöneticisi Osman Ünel, "5 gündür buradayız. İlk iki gün arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Gelen erzakları indiriyoruz. Çadırları oluşturuyoruz" dedi.
"4-5 gündür burada cesetler görerek, hayatları yıkılan insanları görerek duygularımızı tükettik" diyen Ünel, şunları anlattı:

'HALKA ULAŞANLAR DEVRİMCİLER, YURTSEVERLER'

"Resmi bir grup asker silahlarıyla geldi ama dün daha güçlü şekilde silahlarıyla geldiler. Depremin üçüncü, dördüncü AFAD'dan sadece günüllüler geldi, onların da yeterli ekipmanları, deneyimleri yoktu. Onun dışında resmi ekip yok. Devrimciler, yurtseverler burada kurtarma çalışmalarına katıldılar, halka erzak, su ulaştırmaya çalıştılar, çadır kurmaya çalıştılar. 3. günden sonra resmi kurumlar silahlarıyla gelmeye başladılar.

'İNSANSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞACAKLAR'

Antakya diye bir şey yok. Sağlam yapı kalmamış. Ayakta kalanların da kolonları ciddi hasar görmüş. Şehri dolaştırıp Sur gibi yapacaklar, insansızlaştırıp yeniden inşa edip başkalarına satacaklar, rant alanına çevirecekler diye düşünüyoruz."