Derik'te tahliye olan üç tutsak açlık grevini sürdürüyor

Tutsaklar, tahliye olduktan sonra da açlık grevlerini sürdürüyor. Mahsun Şen 108, Gurbet Ektiren 98, Murat Aksin ise 39 gündür eylemde. Tutsak Gazeteci Nedim Türfent de 10 kilo kaybetti.

Mardin’in Derik ilçesinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride karşı cezaevlerinde başladıkları açlık grevi eylemlerini tahliye olduktan sonra evlerinde sürdüren Mahsun Şen'in eylemi 108, Gurbet Ektiren'in 98 ve Murat Aksin'in ise 39’uncu gününde.

Eylemini Derik'in Bahçelievler Mahallesi'ndeki aile evinde sürdüren Şen, nefesi yetmediğinden konuşmakta güçlük çekiyor. Şen, ayrıca böbrek ağrısı, eklem ağrısı ve unutkanlık gibi sorunlarla karşı karşıya. Her gün Mardin Tabip Odası’nın (MTO) görevlendirdiği bir doktor tarafından sağlık kontrolü yapılan Şen’in temel ihtiyaçları ise ailesi tarafından karşılanıyor.  

Eylemini evine taşıyan 6 çocuk babası Mahsun Aksin de, eyleminin 11’inci gününde tahliye edildi. Aksin'in şimdilik ciddi bir sağlık sorunu bulunmuyor.

Tahliye olduktan sonra kente bağlı Cevizpınar Mahallesi’ndeki ailesinin evinde açlık grevi eylemini sürdüren Gurbet Ektiren'de de eklem ağrıları baş gösterdi. 

Ektiren’in kardeşi Mehmet Ektiren ve dayısı Abdurrahman Şimşek'in ise, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 1 Mart’tan bu yana açlık grevi eyleminde oldukları öğrenildi. 

GAZETECİ TÜRFENT 10 KİLO KAYBETTİ

KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) tutuklu muhabiri Nedim Türfent de 1 Mart'tan bu yana açlık grevinde. Türfent, 13 Nisan'da kaleme aldığı mektubunda, 44 günde 10 kilo kaybettiğini aktardı. Türfent, son günlerde baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk ve baş ağrılarının başladığını belirtti. Moral ve motivasyon anlamında bir sıkıntısının olmadığını belirten Türfent, "Ama tasa var, kaygı var, korku var. Zira ilk gruplar dört ayını dolduruyor. Umut ediyorum ki bir can daha kayıp gitmesin elimizden, aramızdan" dedi.