Devrimci 78’liler Mayıs şehitlerini andı

Devrimci 78’liler Federasyonu, İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs şehitlerini andı, "Çözüm direniş" dedi.

Devrimci 78’liler Federasyonu, Türkiye Komünist Partisi-Marksist Leninist (TKP-ML) ve Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu'nun (TİKKO) kurucusu olan İbrahim Kaypakkaya’nın ölümünün 47’nci yılına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Yiğit, devrimci İbrahim Kaypakkaya’yı ve onun şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinin mayıs şehitlerini selamlıyoruz” denilirken, Mayıs ayında yaşamını yitiren Kürt Özgürlük Hareketi ve Türkiye devrimci önderleri anıldı.
“İbrahim’in, Haki’nin, Dörtler'in, Nurhak şehitlerinin kardeşleri olarak biz, devrimcilerden bize kalanı, can pahasına bırakılanı daha da yükseltebilirsek, varlığımızın gerçek anlamına ulaşacağını, onlara işte o zaman yaraşacağımızı biliyoruz" vurgusunda bulunulan açıklamada, "çözüm direnişte" denildi.

'DARBECİLER HESAP VERECEK'

Devrimci 78’liler Federasyonu, açıklamasını şöyle bitirdi: "Ve bize sesleniyorlar; devrimciler bu zulüm düzenini, sarayı saltanatı yerle bir edin. Diktatörleri tarihin çöp sepetine yollayın. Her şeyin çok güzel olacağı günler için, sosyalizm için mücadele edin. Yetti diyerek ayağa kalkın. Devrim için düşenler ölümsüzdür. Yaşasın devrim ve sosyalizm. Yaşasın Kürt ve Türk halklarının özgürlük mücadelesi. Gün gelecek devran dönecek, darbeciler hesap verecek.”