DGH: 18 işyeri, 6 fabrika, 3 araç ve 2 depo ateşe verildi

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, 5 Ocak’tan bu yana bir çok kentte en az 18 işyeri, 6 fabrika, 3 araç ve 2 depo ateşe verdiklerini açıkladı.

DGH yaptığı yazılı açıklamada, Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Türkiye metropollerinde bu eylemleri gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamada eylemlere ilişkin detaylı bilgiler de verildi. İstanbul’da 6, Konya’da 2, Manisa’da 1, İzmir’de 2, Denizli’de 5, Mersin’de 1, Kocaeli’de 1, Ankara’da 1 eylem gerçekleştirildi.

Eylemler şöyle sıralandı:

İSTANBUL

“*16 Ocak tarihinde saat 01.30’da Bayrampaşa İlçesi Sanayi Sitesinde bulunan plastik ham madde üretimi yapan bir iş yeri ateşe verilmiştir. Eylemde iş yerinde çok sayıda maddi hasar oluşmuş ve iş yeri tamamen imha olmuştur.

*28 Ocak tarihinde saat 12.45’te Bahçelievler ilçesinde alkollü içecek üreten bir fabrika ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde alkollü içecek fabrikası tümden imha olurken yangın sonucu milyonluk zarar oluşmuştur.

*29 Ocak tarihinde saat 22.00’de Silivri İlçesinde geri dönüşüm ve atık fabrikası ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda fabrika tümden imha olmuştur.

*31 Ocak tarihinde akşam saatlerinde Silivri İlçesinde bulunan bir un fabrikası ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde un fabrikasında çok sayıda maddi hasar oluşmuş ve fabrika tümden imha olmuştur.

*1 Şubat tarihinde saat 04.00’te Küçükçekmece İlçesinde bulunan bir mobilya atölyesi ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde atölye yanarak tümden imha olmuştur.

*3 Şubat günü saat 20.30’da Başakşehir Mobilyacılar Sitesinde bir mobilya mağazası ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin ardından mobilya mağazası tümden yanarak imha olmuştur.”

KONYA

*19 Ocak tarihinde Merkez Karatay İlçesinde bulunan yer altı tankı üretimi yapan bir fabrika ateşe verilmiştir. Bu eylemin sonucunda çok sayıda maddi hasar oluşmuş ve fabrika kullanılmaz hale gelmiştir.

*21 Ocak tarihinde Ereğli ilçesinde bulunan bir pasaj ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde on iş yeri kullanılmaz hale gelmiş ve milyonluk hasar oluşmuştur.

MANİSA

*2 Şubat tarihinde akşam saatlerinde Turgutlu İlçesinde bulunan bir pide salonu ateşe verilmiştir. Bu eylemin sonucunda pide salonu tümden imha olmuştur.

İZMİR

*3 Şubat tarihinde Buca İlçesinde bulunan bir halı yıkama dükkanı ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin ardından halı yıkama dükkanı tümden imha olurken çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

*3 Şubat Tarihinde Bornova İlçesinde bulunan bir ayakkabı imalathanesi ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin ardından ayakkabı imalathanesi tümden imha olmuştur.

DENİZLİ

*26 Ocak tarihinde akşam saatlerinde Tavas İlçesinde bulunan bir saman deposu ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 5 bin saman balyası yanmış, 100 bin liralık maddi hasar oluşmuş ve saman deposu tamamen imha olmuştur.

*29 Ocak tarihinde Çivril İlçesinde bulunan bir plastik kasa imalatı yapılan bir fabrika ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde çok sayıda maddi hasar oluşurken fabrika kullanılmaz hale gelmiştir.

*30 Ocak tarihinde 20.00 saatlerinde Pamukkale İlçesinde bir minibüs ateşe verilmiştir. Eylem sonucu minibüs tümden kullanılmaz hale gelmiştir.

*2 Şubat tarihinde akşam saatlerinde merkez Efendi ilçesinde bir araç ateşe verilmiştir. Eylem sonucunda bu araç tümden kullanılmaz hale gelmiştir

*4 Şubat tarihinde Pamukkale İlçesinde bir araç ateşe verilmiştir. Eylem sonucunda bu araç tümden kullanılmaz hale gelmiştir.

MERSİN

*28 Ocak tarihinde Tarsus OSB’de bulunan bir çakmak fabrikası ateşe verilmiştir. Eylemin ardından fabrika tümden imha olmuştur.

KOCAELİ

*28 Ocak tarihinde akşam saatlerinde Gölcük İlçesinde bulunan bir emlak ofisi ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ofis tümden imha olmuştur.

ANKARA

*5 Ocak tarihinde Serik İlçesinde M.K adındaki şahsa ait bir iş yeri deposu ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde iş yerine ait olan depo tümden imha olmuştur.