DGH, 6 kentte 6 araç ve 1 iş makinesini yaktı

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH), Türkiye’nin altı ilinde altı araç ve bir iş makinesini yakıldığını açıkladı.

DGH, “Serî Hilde” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamaya göre Antalya, Denizli, Ankara, Mersin, Muğla, Kocaeli’de altı araç ve bir iş makinesi yakıldı.

Eylemlerin detayları şöyle açıklandı:

-29 Kasım tarihinde akşam saatlerinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde Şehid Harun Serhed İntikam Birimimiz tarafından bir araç ateşe verilmiştir. Araç tümden imha edilmiştir.

-30 Kasım tarihinde akşam saatlerinde Denizli’nin Buldan ilçesinde Şehid Dilan Kortak İntikam Birimimiz tarafından iki araç ateşe verilmiştir. Eylemde iki araç da tümden imha edilmiştir.

-5 Aralık tarihinde saat 03.00 sıralarında Mersin Erdemli İlçesinde Şehid Zana İntikam Birimimiz tarafından bir minibüs ateşe verilmiştir. Bu eylemde araç tümden imha edilmiştir.

-7 Aralık 05.00 sıralarında Ankara’nı Gölbaşı ilçesinde Şehid Fırat Zilan İntikam Birimimiz tarafından hafriyat için kullanılan bir iş makinesi ateşe verilmiştir. İş makinesi tümden imha olmuş ve maddi hasar oluşmuştur.

-10 Aralık tarihinde 02.00 saatlerinde Muğla’nın Milas İlçesinde Şehid Zelal Garzan İntikam Birimimiz tarafından bir araç ateşe verilmiştir. Araç tümden imha edilmiştir.

-12 Aralık tarihinde akşam saatlerinde Kocaeli’nin Darıca ilçesinde Şehid Kawa İntikam Birimimiz tarafından bir araç ateşe verilmiştir. Eylemde araç imha edilmiştir.