DGH’den İstanbul’da tecride karşı bir dizi eylem

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH), Öcalan’a tecride karşı İstanbul’un üç ilçesinde bir çok eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

DGH Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada eylemlerin “Ş.Baran Mawa İntikam Birimi” tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

İstanbul’un Sultangazi, Tuzla ve Beyoğlu ilçelerindeki eylemlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto amaçlı olduğu belirtildi.

DGH, 24 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında Türk polislerine yönelik ses bombalı eylemler düzenlendiğini ve bir zırhlı aracın hasar gördüğünü bildirdi. Ayrıca bir fabrika ve bir iş yerinin de ateşe verilerek tamamen yandığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada eylemler şöyle sıralandı:

“24 Kasım Tarihinde akşam saatlerinde Sultangazi İlçesinin Esentepe Mahallesinde birimlerimiz tarafından İşgalci Türk polislerinin zırhlı aracına yönelik ses bombalı eylem gerçekleştirmiştir. Eylemin ardından 1 saate kadar çatışma yaşanılmıştır.

24 Kasım tarihinde akşam saatlerinde Beyoğlu İlçesinin Tersane caddesinde yedek parça satışı yapılan bir iş yeri, birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde bu iş yeri tümden imha olmuştur.

29 Kasım tarihinde Sultangazi İlçesinin Esentepe mahallesinde akşam saatlerinde mahalleyi ablukaya alan polislere yönelik birimlerimiz tarafından ses bombalı eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemin ardından uzun bir süre çatışma yaşanmıştır.

3 Aralık tarihinde akşam saatlerinde Sultangazi ilçesinin Esentepe mahallesini ablukaya alan polislere yönelik birimlerimiz tarafından ses bombalı eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemin ardından uzun bir süre çatışma yaşanılmıştır.

5 Aralık tarihinde sabah saatlerinde Tuzla ilçesinin Orhanlı Deri Organize Sanayi Sitesinde bir fabrika birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde fabrika tümden imha edilmiştir.”