DGH'den tecride karşı eylemler

Devrimci Gençlik Hareketi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Roboskî Katliamı’nı kınamak amacıyla eylemler gerçekleştirdi.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması,  DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde gerçekleştirilen açlık grevi eylemlerini selamlamak ve Roboskî Katliamı’nın yıl dönümü vesilesiyle Türkiye ve Kürdistan'da eylemler gerçekleştirildiğini duyurdu.

Eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunlar belirtildi:

İSTANBUL

29 Aralık tarihinde Sultangazi Esentepe mahallesinde Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından bir mobese kamerasına ses bombalı pankart asılmıştır. Eylemin ardından mahalle yoğun düşman ablukasına alınmış birimlerimiz güvenli bir şekilde eylem alanından ayrılmıştır.

İZMİR

31 Aralık tarihinde Gaziemir ilçesinde Şehit Nazelin Korkut İntikam Birimlerimiz tarafından 2 araç ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem’de iki araç tümden imha olmuştur.

MERSİN

30 Aralık tarihinde 02.40 saatlerinde Toroslar Güneykent civarında Şehit Zana İntikam Birimimiz tarafından MHP’li bir şahsa ait araç ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç tümden imha olmuştur.

AMED

31 Aralık tarihinde Şehit Baran Amed İntikam Birimlerimiz tarafından Bağlar Şehşamil mahallesinde duvar yazılama eylemleri gerçekleştirilmiştir.

ANTALYA

3 Aralık tarihinde Manavgat ilçesinde İş Makine Tamircisi yeri Şehit Harun Serhed İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Bu eylemde belediyeye ait 2 iş makinesi hasar görürken iş yerinde çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.”