DGH’den tecridi protesto için birçok kentte eylem

DGH Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla birçok kentte eylem düzenlendiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan DGH Koordinasyonu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılması ve açlık grevi eylemcilerine destek amaçlı birimleri tarafından Türkiye ve Kürdistan kentlerinde eylemler gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıklamada şunlar belirtildi:

DENİZLİ: 20 Şubat tarihinde 01.00 saatlerinde Merkez Efendi Kahraman Mahallesi’nde bulunan bir market Şehit Harun Serhed intikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde büyük maddi hasar oluşurken market kullanılmaz hale gelmiştir.

BURSA: 19 Şubat tarihinde 04.00 saatlerinde Osmangazi İlçesinde G.K adındaki şahsa ait bir ticari araç Şehit Baran Mawa intikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda araç kullanılmaz hale gelmiştir.

İSTANBUL: 24 Şubat tarihinde Başakşehir İkitelli Keresteciler Sitesinde bulunan bir mobilya üretim atölyesi Şehit Baran Mawa intikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda atölye kullanılmaz hale gelmiştir.

ANKARA: 24 Şubat tarihinde 02.00 saatlerinde Yeni Mahalle İlçesinde demir çimento ve inşaat malzemeleri satan Oto Demir Atölyesi Şehit Fırat Zilan intikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde atölyede çok sayıda maddi hasar oluşmuş ve atölye kullanılmaz hale gelmiştir.

İZMİR: 24 Şubat tarihinde Konak ilçesinde bulunan bir iş yerinin deposu Şehit Nazelin Korkut intikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde depo tamamen kül olmuştur.

AMED: Şehit Serhildan Garzan intikam birimlerimiz tarafından farklı tarihlerde Bağlar ilçesinde bulunan mahallelerde yazılama eylemleri gerçekleştirilmiştir.”