DGH-DGKH Ekim ayı eylem bilançosunu açıkladı

DGH-DGKH Koordinasyonu, Ege ve Marmara'da yapılan Ekim ayı eylem bilançolarını açıkladı. İzmir'den İstanbul'a, Manisa'dan Antalya'ya kadar birçok ilde eylem yapılması dikkat çekti.

Devrimci Gençlik Hareketi DGH ve Devrimci Genç Kadın Hareketi-DGKH açıklamasında, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yapılan eylemlerin bilançosu açıklandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride değinilen açıklamada, “AKP hükümetinin son günlerde Kürt Halk Önderi Öcalan üzerinde yaydığı haberlerle kendi kuyusunu kazmaktadır’’ denildi.

“Li Dijî Faşîzmê SERÎ HILDE (Faşizme Karşı Başkaldır)” hamlesine Ege ve Marmara bölgesinden aktif bir katılım gerçekleştirdiklerini belirten DGH-DGKH, “Ege ve Marmara da faşizme karşı SERÎ HILDE diyerek hamlemize katılan tüm yoldaşlarımızı kutsal devrimimizin verdiği büyük coşku, moral ve heyecanla selamlıyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki AKP çetelerini bozguna uğratacak olan en büyük güç, Özgür Kürdistan özlemini taşıyan Kürdistan'ın fedai genç kadınları ve erkekleridir. Apocu Gençlik tarih boyunca nasıl ki Kürde düşmanlığı, imha ve inkarı dayatanların korkulu rüyası olmuşsa bugün de AKP-MHP faşizminin korkulu rüyası oluyor, olmaya da devam edecektir. Hele ki bu imha ve inkarı Güneşimiz olan Önder Apo şahsında Kürdistan ve Ortadoğu halkları üzerinde uygulamak isteyen her güç bu halkın fedai gençliğini karşısında bulacaktır” denildi.

ZAFER DEVRİMCİ GENÇLİĞİN VE GENÇ KADINLARIN ELİNDEDİR

Açıklamada Kürt Halk Önderi Öcalan, Kürt Halkı ve Özgürlük Hareketi PKK'nin' de 40. yılını selamlayan DGH-DGK Koordinasyonluğu devamla şunlara değindi; “Mücadelesi ile Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyaya adını duyuran Önderliğimizin, halkımızın ve hareketimizin 27 Kasım kuruluş yıldönümünü selamlıyoruz. Bize bırakılan bu büyük mirasın yılmaz savunucuları olduk, olmaya da devam edeceğiz. 40 yıldır yürütülen mücadeleyi devrimle taçlandıracağımıza olan inançla zafere kilitlenmiş durumdayız ve biliyoruz ki zafer çok yakındır. Zafer Devrimci Gençliğin ve Genç Kadınların ellerindedir. Önderliğimiz üzerinden geliştirilmek istenen oyunlara cevabımızı düşmana son darbeyi vurarak göstereceğiz.”

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

Ege Bölgesi

İZMİR

“-İzmir’in Buca ilçesinde Şehîd Axin Mahir Dicle intikam birimlerimiz tarafından mahalle arasında kurulan bir fuhuş yeri önce basına verilerek teşhir edilmiş daha sonra yakılmıştır.

-İzmir’in Buca İlçesinde Şehîd Axin Mahir Dicle intikam birimlerimiz tarafından işbirlikçilere ait 3 araç ateşe verilmiştir.

-İzmir’in Buca İlçesinde meşaleli yürüyüş organize edilmiştir.

-İzmir’in Bayraklı İlçesinde Şehîd Siti Jiyan intikam birimlerimiz tarafından işbirlikçilere ait 2 araç yakılmıştır.

-İzmir’in Menemen ilçesinde  Şehîd Andok intikam birimlerimi tarafından Kürdistan’da görev yapan uzman çavuşun evine ses bombalı eylem düzenlenmiştir.

-İzmir’in Menemen ilçesinde yürüyüş organize edilmiş bir çok gencin katıldığı yürüyüşe polisin müdahale etmesi sonucu çatışma yaşanmıştır.

-İzmir’in Karabağlar İlçesinde Şehîd Avesta intikam birimlerimiz tarafından işbirlikçilere ait 2 iş makinası yakılmıştır.

-İzmir’in Bornova İlçesinde 7 Ekim 2017 tarihinde Şehîd Nuda intikam birimlerimiz tarafından işbirlikçilere ait 4 araç yakılmıştır.

-İzmir’in Torbalı İlçesinde 5 Ekim 2017 tarihinde Şehîd Rojvan intikam birimlerimiz tarafından işbirlikçilere ait tekstil fabrikasının bahçesinin yakılmasıyla beraber fabrikada maddi hasar meydana gelmiştir.

-İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde 13 Ekim tarihinde Şehîd Botan Şoreş intikam birimlerimiz tarafından 2 trafo yakılmıştır.

-İzmir’in Konak ilçesinde 20 Eylül tarihinde Şehîd Fırat intikam birimlerimiz tarafından TCDD’ye ait depo yakılmıştır. Depoda maddi hasar oluşmuş, eylem sonrası çıkan yangın nedeni ile İZBAN seferleri aksamıştır.

MANİSA-MUĞLA-ANTALYA

-Manisa’da Şehîd Çiyager intikam birimlerimiz tarafından uyuşturucu satışı yapan 3 kişi cezalandırılmış ve halk arasında teşhir edilmiştir.

-Antalya’da Şehîd Berjin intikam birimlerimiz tarafından Teoman paşa mahallesinde uyuşturucu satışı yapan yere Molotoflu eylem düzenlenmiştir. Yine aynı mahalle de faşistlere ait iki araç yakılmıştır.

-Muğla’da Şehîd Zelal intikam birimlerimiz tarafından 29 Ekim 2017 tarihinde Akyaka tatil beldesinde turizm amaçlı olarak kullanılan 3 eğitim okulu ateşe verilmiş kullanılamaz hale getirilmiştir.

MARMARA BÖLGESİ

İSTANBUL

- Ataşehir’de Şehîd Faraşin intikam birimlerimiz tarafından faşistlere ait bir market yakılmıştır.

- Bahçelievler’de Şehîd Welat intikam birimlerimiz tarafından bir trafo patlatılmıştır.

- İkitelli organize sanayisi bölgesin Şehîd Afat intikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir.“