DGH tecride karşı bir dizi eylem gerçekleştirdi

Devrimci Gençlik Hareketi, ürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılması ve özgürlüğü için Türkiye metropollerinde eylemler düzenledi.

DGH Koordinasyonu; Seri Hilde hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla Türkiye kentlerinde bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 8 araç kullanılmaz hale geldi.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH), birimlerinin düzenlediği eylemlere ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Şehit Fırat Zilan İntikam Birimlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler

ANTALYA

6 Mart günü Gaziosmanpaşa ilçesinde Ö.Ö adındaki şahsa ait bir kamyonet ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda kamyonet yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

ANKARA

7 Mart günü Keçiören ilçesinde bir araç birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

Şehit Baran Mawa İtikam Birimlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler

İSTANBUL

9 Mart tarihinde 00.30 saatlerinde Başakşehir ilçesinde birimlerimiz tarafından bir araç ve bir Minibüs ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ateşe verilen bu iki araç kullanılmaz hale gelmiştir.

9 Mart günü 01.30 saatlerinde Güngören ilçesinde bir araç ateşe verilmiştir. Eylemin sonucunda bu araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

9 Mart günü 03.00 saatlerinde Avcılar Yeşilkent mahallesinde bir kamyonet ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde kamyonet yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

Şehit Kawa İntikam Birimlerimiz tarafında gerçekleştirilen eylemler

KOCAELİ

5 Mart günü Karamürsel ilçesinde S.K adındaki şahsa ait bir araç ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

10 Mart günü Kartepe ilçesinde gece saatlerinde birimlerimiz tarafından bir araç ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

Şehit Serhildan Garzan İntikam Birimlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler

AMED

10 Mart günü Birimlerimiz tarafından Amed’in 5 Nisan, Fatih, Lefkoşe mahallelerinde duvar yazılama eylemleri gerçekleştirilmiştir.”