DGH: Tecridi protesto için 1 fabrikayı ateşe verdik

Devrimci Gençlik Hareketi, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi protesto için İstanbul’da bir ayakkabı fabrikasını yaktı.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için başlatmış oldukları ‘Serî Hilde’ hamlesi kapsamında Şehit Baran Mawa İntikam biriminin İstanbul’un Hadımköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın ateşe verildiğini bildirdi. DGH, fabrikanın tümden yandığını belirtti.

DGH, açıklamasında şunlar ifade edildi:

“28 Kasım tarihinde 21.45 saatlerinde İstabul’un Arnavutköy İlçesinin Hadımköy yolunda bulunan bir ayakkabı fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucu bu fabrika tümden imha olmuştur.

DGH; AKP-MHP faşizmi Önderliğimizin üzerindeki ağırlaştırılmış tecride devam ettiği sürece intikam duygumuzu büyüterek eylemlerimizi sürdüreceğiz. Önder Apo özgür olana kadar tüm dünyayı onlara zindan edeceğiz. Bu büyük savaşımızda gençlik coşkusu, ruhu, dinamiği ve ateşiyle mücadeleyi zaferle taçlandırıp Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için tüm yiğit Kürdistan gençliğini gerçekleştirilen faşizme karşı her alanı savaş alanına çevirmeye tecridi kırmaya çağırıyoruz.”