Die Presse Türk ordusunun saldırılarını eleştirdi

Die Presse, Türkiye'nin Rojave ve Şengal saldırısını eleştiren bir yazı yayınladı.

Avusturya’nın önde gelen gazetelerinden Die Presse’de Türk ordusunun Rojava ve Şengal’e saldırıları eleştirildi.

Gazete Türkiye’nin, YPG’nin Rakka operasyonunun omurgasını oluşturmasını hazmedemediğini yazdı.

Türk ordusunun önceki gece Rojava ve Şengal’e düzenlediği hava saldırısının yankıları sürerken, konuya ilişkin Avusturya'nın önde gelen gazetelerinden Die Presse  "Türkiye saldırıyla ABD ve Kürtlere mesaj verdi" başlığıyla bir haber-analize yer verdi.

Die Presse gazetesinin bugünkü sayısında yer alan yazıda Türk ordusunun saldırısı eleştirildi. YPG'nin DAİŞ çetelerine karşı verdiği mücadelesine dikkat çeken gazete, Türk devletinin Batı Kürdistan'daki kazanımları hedefine koyduğunu ifade etti.

Türk devletinin Şengal'e yönelik saldırıyla da Güney Kürdistan yönetimine baskı yapmayı amaçladığını yazan Die Presse gazetesi devamla şu yoruma yer verdi: "2014 yılının yaz ayında DAİŞ Şengal bölgesine saldırdığında Êzidilerin yardımına ilk koşan YPG ve PKK güçleri oldu. Peşmerge güçleri daha sonra DAİŞ'e yönelik operasyona katıldı. Türk devletinin son saldırısından hemen sonra bölgedeki Kürt yönetiminin PKK'ye 'bölgeden çekilin' çağrısı yapması ise dikkat çekici. Bu bölgede gerginliğin yükseleceğin habercisi.

Türk devleti ayrıca son saldırıyla ABD yönetimine de bir mesaj verdi. Zira Washington Kuzey Suriye'ye yeni askeri güç ve silah gönderdi. ABD birlikleri Kürt ve Arap güçleriyle DAİŞ'in başkenti olan Rakka'yı almaya çalışacak. Ankara, YPG'nin bu operasyonun omurgasını oluşturmasını ise hazmedemiyor."