Dilgeş 3 yaşında hücrede: Sıcak su yok, banyo yapamıyor

Dilgeş henüz 3,5 yaşında. Annesiyle birlikte cezaevine konuldu. Böbrek sorunları var. Büyüklerle aynı yemeği yemek zorunda kalıyor. Sıcak su olmadığı için yıkanamıyor.

Türk devleti 22 Mayıs sabahı Amed’de Rosa Kadın Derneği’ne baskın yaptığında, 3,5 yaşındaki Dilgeş’i de annesiyle birlikte cezaevine gönderdi.

29 Mayıs günü HDP’li bir heyet Amed’deki Kadın Cezaevi’ne giderek Dilgeş ve annesi Gönül Aslan’ı ziyaret etmişti. Heyet, tutsakların cezaevinde 4’er kişilik gruplara ayrılarak tecrit altında karantinaya alındıkları ve 14 gün boyunca karantinada kalacakları bilgisini paylaştı.

Dilgeş halen annesiyle birlikte hücrede tutuluyor. Yeni koronavirüs salgını buna gerekçe olarak sunuluyor.

Almanya’da mülteci olarak yaşayan babası Rêzan Aslan, çocuğunun durumuna ilişkin Dengê Welat radyosuna konuştu.

Baba Aslan, sıcak su olmadığı için oğlunun banyo yapamadığını belirtti. Aslan, çocuğunun büyüklere verilen yemeklerin Dilgeş’e verildiğini ve böbrek sorunları olduğu için yiyemediğini sözlerine ekledi.

Dilgeş’in iki kez ameliyat olduğunu ve hastalığının kronik olduğunu anlatan baba Aslan, “Üç yaşındaki bir çocuğun hücrede tutulması beni ve ailesini son derece etkiliyor. Ben mülteciyim ve onlarla konuşamıyorum, sadece avukat ve ailenin diğer bireyleri vasıtasıyla bilgi alabiliyorum” dedi.