Direnen Özsüt işçileri kazandı

Gasp edilen hakları için 3 Temmuz’dan bu yana direnişte olan Özsüt işçileri, haklarını elde etti.

Maaşları ve tazminat hakları gasp edilen Özsüt işçilerinin direnişi, zaferle sonuçlandı. 3 Temmuz’dan bu yana yaptıkları direniş sayesinde maaşları ve maaşları ve tazminatları ödenmeyen sadece iki işçi değil, Türkiye genelinde Özsüt şube ve fabrikasında çalışan tüm işçiler haklarına kavuştu.

Özsüt Kadıköy Şubesi’nde iş bırakma eylemi yapan işçiler başta olmak üzere tüm işçilerin 1,5 aydır ödenmeyen maaşları ve bayram mesaileri yatırıldı.

Bu zaferi Kadıköy’de kutlayan işçilere, HDP Milletvekilli Musa Piroğlu ve demokrasi güçleri eşlik etti. Polis ablukası altında gerçekleşen kutlamada işçiler halay çekip, sık sık, “Haksızlık varsa direniş var”, “Direne direne kazanacağız”, “ Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır” sloganlarını attı.

‘DİRENE DİRENE KAZANDIK !’

Kutlamalarda bir konuşma yapan Özsüt işçilerinden Umut Marangoz, direniş boyunca kendilerini yalnız bırakmayan HDP Milletvekilleri ve demokrasi güçlerine teşekkür ederek sözlerine başladı.

3 Temmuz’da bir kişiyle başlayan Özsüt direnişinin zafer ile sonuçlandığını vurgulayan Marangoz, şöyle konuştu: “Özsüt Şirketi bizi hep hafife aldı hep oyaladı. Bu şekilde direnişimizi püskürteceğini zannetti. Ama biz yılmadık bir kişiyle başlayan direniş 16 kişiye yükseldi ve kazandık. Mayıs ayının yarısı ve Haziran ayının maaşları ve bayram mesaileri bugün itibarıyla Türkiye genelinde Özsüt şubeleri ve fabrikasında çalışan işçilere yatırıldı. Biz direne direne kazanacağız dedik ve kazandık. Gözaltılar oldu yılmadık; yetki karar işçide dedik. Aksatmadan günlerdir direndik ve şubelerde çalışan arkadaşlarımız desteği ve dik duruşuyla da Özsüt işçileri olarak zafer kazandık”.

‘BU ZAFER DİRENEN DİĞER İŞÇİLER İÇİN DE EMSAL !’

Bu zaferin diğer direnen işçiler için de emsal teşkil edeceğine işaret eden Marangoz, “ Biz zaferimizi kazandık ama ülke genelinde işçilerin eylemleri devam ediyor. Biz işçiler olarak yine diyoruz; direne direne kazandık ve yine kazanacağız. Sokakta hak aramaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından işçiler ve demokrasi güçleri omuz omuza halay çekerek ve slogan atarak zaferi kutladı.