Direnişte katledilenlerin yakınlarından Emini'nin mezarına ziyaret

"Jin, jiyan, azadî" direnişinde katledilenlerin yakınları, Jina Emini'nin mezarını ziyaret etti, İran devletinin baskılarını protesto etti.

İran ve Rojhilat kentlerinde “jin, jiyan, azadî” direnişi tüm baskı ve gözaltılara rağmen sürüyor. Öğretmen ve işçiler, birçok kentte hakları için eylemler düzenledi.  

Kürt kadını Jina Emini'nin Seqiz kentinde bulunan Ayçi Mezarlığı’ndaki mezarı, özgürlük talep edenler ve direnişte yaşamını yitirenlerin akrabaları tarafından ziyaret edildi. Mahabad’taki gösterilerde yaşamını yitiren Simko Mewludi’nin ailesi de Emini’nin mezarını ziyaret ederek, gösterilerde yaşamını yitirenleri andı.

İran devletinin zorunlu başörtüsü konusundaki tüm baskılarına rağmen kamusal alanlarda başörtüsüz dolaşan kadınların sayısı her geçen gün artıyor. Çok sayıda kadın, baskıya tepki olarak Newroz etkinliklerinde başörtüsüz fotoğraflarını çekti.

İran parlamentosundaki bazı partilerin, zorunlu başörtüsünün kapsamının genişletilmesi için hazırladığı yasa tasarısı da protesto edildi. Yasa tasarısı, yasakları ihlal eden kadınlara 500 bin ila 3 milyar tümen para cezası kesilmesini öngörüyor.