Direnişteki enerji işçileri: İşimizi alana kadar geri dönmeyeceğiz!

Hukuksuzca atıldıkları işlerine iade talebiyle iki gündür Sabancı Holding önünde direnişte olan Enerji-Sen üyesi EnerjiSa işçileri, “İşimizi alana kadar geri dönmeyeceğiz” mesajını verdi.

DİSK’e bağlı Enerji-Sen sendikasına üye oldukları için hukuksuz bir biçimde işten atılan enerji işçilerinin Sabancı Holding önündeki nöbeti ikinci gününde. Polis ablukası altında direnen işçiler ve sendika yöneticileri, haklarını alana kadar mücadeleye devam edecekleri vurgusunda bulundu.

'MÜCADELE EDERSEK KAZANIRIZ'

“İşten atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankartın yere serildiği nöbette söz alan işçilerden Erdal Şener, mücadele ede ede işlerini geri alacaklarını vurgulayarak, “Çünkü biz haklıyız, biz kazanacağız, bunun başka yolu yok. Açıkça söylüyorum; biz işimizi geri almadan geri dönmeyeceğiz. Eğer geri dönersem engelli çocuğumun yüzüne bakamam. ‘Baba benim işimi almadan geri gelme’ dedi. Bizim için dua eden insanlar var ve eğer geri dönersek onlara ihanet etmiş oluruz” dedi.
İşçilerden Ahmet Kelle ise "Sarı sendikacıların kazandıkları hiçbir şey olmaz. Onların kazançları ancak öptükleri el, eğdikleri boyun, ettikleri biat kadar olur. Bunları yıllarca yaşadık ve biz bu sisteme karşı geldiğimiz için işimizden olduk ve buraya geldik. Ama inanıyoruz ki eninde sonunda onları yeneceğiz” diye konuştu.
Şair Ali Gezer’in şiir okuyarak destek verdiği işçiler, yarın tekrar buluşmak üzere, "mücadeleye devam" mesajını verdi.