Hasta tutsak Oduncu, hücrede: Nefes alamıyorum

Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi’nde hücreye konulan hasta tutsak Zerdeşt Oduncu, ailesiyle yaptığı görüşmede nefes alamadığını açıkladı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde iken geçtiğimiz günlerde 2 arkadaşıyla beraber Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edilen hasta tutsak Zerdeşt Oduncu (30), tek başına hücreye konuldu. Toplamda 174 yıl ceza verilen Oduncu 2014’ten beri rehin tutuluyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü nedeniyle bedenini ateşe veren Oduncu’nun tedavisinin de geciktirilmesi nedeniyle vücudundan halen iltihap akıyor.

Anne Selma Oduncu, 3 yıl aradan sonra açık görüşüne gittiği oğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

ANNE ODUNCU'DAN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Anne Oduncu, “Oğlumun konulduğu hücrede havalandırmanın üstüne de tel yapmışlar. Kafes gibi bir yerde tutuluyor. Hastalığı her geçen gün ilerliyor. Zaten yaralıdır. Zayıflamış ve kararmıştı. Kafeste tutulduklarını, keyfi uygulamaların olduğunu söyledi. Yemekleri bile keyfi şekilde dağıtılıyor. Her gün eridiğini söyledi. Neden o kadar karardığını, neden zayıfladığını sorduğumda, ‘bu hücrede artık nefes alamıyorum’ dedi. Eşyalarını vermemişler, hücrede tek başına tutularak, her gün işkence gördüğünü söyledi” diye aktardı.

Anne Oduncu, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na başvuru yaptığını belirterek, Antalya’daki insan hakları örgütlerinin de cezaevinde incelemelerde bulunmasını istedi.