Diri: AKP-MHP Hakkâri’de baraj altında kalacak

HDP Gever İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri, yarın seçim olacakmış şekilde hazırlık yaptıklarını, AKP-MHP’yi 2023 seçimlerinde Hakkari'de baraj altında bırakacaklarını söyledi.

İktidarı, 2023 seçimlerinde derin bir hüsrana uğratacaklarını belirten HDP Gever İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri, bundan hiçbir şüphelerinin olmadığını vurguladı.

ANF’ye konuşan HDP Gever (Yüksekova) İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri, yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını, erken ya da zamanında yapılacak seçime şimdiden hazırlıklı olduklarını söyledi. Diri, şunları paylaştı: “Sandık bazlı seçim çalışması gerçekleştiriyoruz. İlçemizde bulunan 260 sandık için arkadaşlarımız yaklaşık iki aydır çalışma yapıyor. Her sandıkta en az iki görevli arkadaşımız olacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüzde 80'ini tamamladık. Halkımız sandık güvenliği konusunu ciddiye alıyoruz, her şekilde oylarımıza sahip çıkacağız. Özellikle gençlerin, ilçe binasına gelip sandık görevlisi için kayıt yapmalarını bekliyoruz.”

EV EV DOLAŞIYORUZ

Gever'de toplam 77 bin seçmen olduğunu ifade eden Diri, şöyle devam etti: “Bu seçmen kitlesinin önemli bir çoğunluğu ilçe merkezinde, ancak yaklaşık olarak 100 köy ve bu köylere bağlı mezralarda da önemli seçmen kitlesi mevcuttur. İklim şartların bizi zorlasa da bugünlerde mahallelerde ev ev dolaşıyoruz;  ulaşmadığımız hiç kimsenin kalmadığı, evine misafir olmadığımız hiçbir hemşehrimizin kalmamasına özen gösteriyoruz. Bununla beraber artık sosyal medyayı da kullanıyoruz.” 

HALKIMIZ DİMDİK AYAKTA

Hakkari Valiliği'nin yaklaşık 7 yıldır keyfi olarak Kürtlerin her türlü eylem ve etkinliğini yasakladığına işaret eden Diri, “İl genelinde neredeyse bütün etkinliklerimiz engellenmeye çalışılıyor. Bütün baskılara, sindirme politikalarına rağmen halkımız ve biz beraberiz ve dimdik ayaktayız. Halkımız durduğu yerden, yani yanımızdan milim şaşmamıştır. Elbette ki onurlu halkımız partisine sahip çıkıyor. 22 aydır İmralı’da devam eden ağır tecrit politikaları, halkımıza reva görülen derin yoksulluk halleri, işsizlik oranlarının ve iktidarın kullanışlı bir aparatına dönüşmüş olan yereldeki bazı kişi ve çürümüş olan kurumların neden olduğu yolsuzluklar, uyuşturucu satışının resmi kurumlarda çalışanlar eliyle yaygınlık kazanması, halkımız tarafından biliniyor. Diğer yandan da partimize açılan kapatma davası ve Kobanê kumpas davaları, son olarak da DBP'ye yapılan baskınlar halkımızı ve bizleri bırakın korkutmayı, bilakis hepimizi birbirimize daha da kenetlemiş durumda.”

DERİN HÜSRANA UĞRATACAĞIZ

Bu kumpas davaları, kadın cinayetleri, doğa katliamları, Kürt’e ve Kürtçe’ye yönelik bu aleni tahammülsüzlük ve tecrit siyaseti üzerinden kendilerince sonuç alacaklarını zanneden iktidarı 2023 seçimlerinde derin bir hüsrana uğratacaklarını vurgulayan Diri, şunları dile getirdi: “Bundan hiçbir şüphemiz yok. Hakkari halkı olarak 2023 seçimlerinde AKP-MHP ortaklığını, Hakkari'de baraj altında bırakacağız. Hedefimiz; 7 Haziran seçimlerinden daha yüksek oy alıp, üç adayımızı da en yüksek oy oranıyla Meclis’e göndermek olacak. 24 Haziran 2018 seçimlerinde, bilindiği üzere hileyle bir vekilimiz çalınmıştı. Bu seçimlerde bütün hazırlıklarımızı 2018 seçimlerinden çıkardığımız dersler ve sonuçlara göre yapıyoruz.”