DKP/BÖG: Ölümsüzlerimizin İzindeyiz!

DKP/BÖG: Serhat yoldaşın “özgürlük ve sosyalizm” sözü sözümüzdür. Ölümsüzlerimizin İzindeyiz! Tek hedefe hazırlanıyoruz, tek sloganımız var! AKP-MHP faşizmini yıkacağız! Ya Zafer! Ya Zafer!”

Devrimci Komünarlar Partisi ve Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), Rojava’da yaşamını yitiren Bayram Namaz’a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

DKP/BÖG açıklamasında şunlar belirtildi:

“QSD savaşçıları Suriye topraklarında IŞİD’in varlığına son verirken, hapishanelerdeki direnişçiler AKP-MHP faşizminin iktidarını sallıyor. Faşist TC’nin sallanan iktidarı birleşik devrimin ayak seslerinden korkuyor ve komplolar, suikastler ile kendini ayakta tutmaya, halkların mücadelesini geriletmeye çalışıyor.

Suriye topraklarında IŞİD’in tamamiyle yenilmesiyle birlikte özgürlüğün ilan edildiği 23 Mart Cumartesi sabahı AKP-MHP faşist iktidarı Marksist Leninist Komünist Partisi(MLKP) Rojava Temsilcisi Baran Serhat (Bayram Namaz) yoldaşımızı hedef aldı. Düzenlenen saldırı ile ölümsüzleşen siper yoldaşımız Baran Serhat Rojava halkları başta olmak üzere, dünya halklarının kurtuluşu için özgürlük ve sosyalizm mücadelesini veren öncü bir yoldaşımızdır.

Baran Serhat’ın Rojava halklarıyla birlikte verdiği devrim mücadelesi, siper yoldaşları ile kurduğu yoldaşlık bağları bizlere en büyük mirasıdır. Kendinden önce, mücadele ettiği halkı ve yoldaşlarını düşünen, aklından hiçbir yoldaşının adını ve mücadelesini çıkarmayan Baran Serhat yoldaşımız birleşik devrim savaşımızın yoldaşlık köprüsüdür.

Sömürgeci faşist TC’nin Baran Serhat yoldaş şahsında hedeflediği enternasyonalist devrimciler ve birleşik devrim mücadelemizdir. AKP-MHP faşizminin dizleri korkudan titremektedir. IŞİD’i destekleyerek bitiremediği devrimcileri, yenemediği Rojava Devrimini komplolar, suikastler ile geriletmeye ve etkisizleştirmeye çalışmaktadır.

Faşist TC’nin desteklediği çeteler ile yöneldiği Baran Serhat yoldaş, Rojava devriminin yılmaz bir savunucusu ve öncü komutanlarındandır. Baran Serhat yoldaş, aynı zamanda Türkiye işçi sınıfı ve ezilen halklarının da öncü bir devrimcisi olmuştur. Yaşamı ve devrimciliği alçakgönüllülükle birleştirmiştir. Baran Serhat yoldaşın “özgürlük ve sosyalizm” sözü sözümüzdür.

Özel savaş yöntemleri ile yoldaşlarımızı hedef alan AKP-MHP faşizmi şunu iyi bilmelidir: Yaşadığımız her şehadet devrim ve sosyalizm mücadelemizdeki ısrarı, birleşik devrimdeki kararlılığımızı pekiştirmektedir. Ölümler bizleri haklı mücadelemizden asla caydıramaz. Kanıtı bugün hapishanelerde “Tecriti Kıralım, Faşizmi Yıkalım” sloganları ile fedai eylemlere başlayan Zülküf Gezen ve Ayten Beçet yoldaşlardadır. Kendi bedenini tecriti kırmak için ateşe veren Uğur Şakar yoldaştadır. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine başlayan binlerce yoldaşımızın iradesinde ölümsüzlük vardır. Rojava topraklarını özgürlüğe götüren yolda bu kararlılık vardır.

Ölümsüzlerimizin İzindeyiz! AKP-MHP faşizminin her türden özel savaş saldırılarını boşa çıkaracak, faşizme son yumruğu vuracak birleşik devrimci savaşın zaferini ölümsüzlerimizden aldığımız güç ile ilan edeceğiz!

Tek hedefe hazırlanıyoruz, tek sloganımız var! AKP-MHP faşizmini yıkacağız! Ya Zafer! Ya Zafer!”