DKP/BÖG devrim şehitlerini andı

DKP/BÖG, Ölümsüzler Haftası kapsamında devrim şehitlerini andı. DKP/BÖG, " partimize zafer gücünü veren Ulaş Bayraktaroğlu ve tüm yoldaşlarımızdır. Onlar partinin ilk sözleri oldular, partinin onlara son sözü ise zafer olacak" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) Merkez Yürütme Komitesi, 9-16 Mayıs Ölümsüzler Haftası kapsamında açıklama yaptı.

'ÇETELERİ KENDİ KALELERİNDE TESLİM ALDIK'

Açıklama şöyle:
“Yeni devrimci atılım dönemi açılmış ve şimdiden düşmanı endişelendirmeye başlamıştır' sözleri ile tarihin çağrısına cevap olan, her devrimci atılımda derin izler bırakan partimizin kurucu önderi Ulaş Bayraktaroğlu, tıpkı 9 Mayıs 1945’te faşizmi kendi karargâhında teslim alan Sovyet orduları gibi 9 Mayıs 2017’de IŞİD’i kendi kalesi olan Reqa’da teslim alan zafer hamlesinde ölümsüzleşti.
Kurucu önderimiz şahsında her yıl 9-16 Mayıs tarihlerini tüm şehitlerimiz açısından Ölümsüzler Haftası ilan eden partimiz, bulunduğu her alanda göğü fethe çıkanların adını zafer yürüyüşünde bayraklaştıracaktır. Ölümsüzlerimiz; işçi sınıfının kurtuluşu ve ezilen halkların özgürlük mücadelesinin zafere ulaşacağına olan inançlarını ve iddialarını parti saflarına emanet ettiler. Onlar bir insan yaşamına en büyük manasını veren köleleştirilme karşısında özgürlük düşlerine, sınırsız, sınıfsız, sömürüsüz bir dünyanın inşasına canlarını verdiler. Onlar partimizin ilk sözleri, ilk şehitleri, ilk direnişçileri, ilk enternasyonalistleri, ilk kadın öncüleri, ilk yenilmezleri oldular.

'BAYRAKLARINI HBDH MÜCADELESİNE TAŞIDIK'

İstanbul’dan, Çukurova’ya oradan sınırları aşarak Derik’e uzanan bir coğrafyada toprağa tohum olanlar, bu sömürü düzenini temellerinden sarsacak bir iradenin kesintisiz sürdürücüsü oldular. Teslim alınamayan ihtilalci sosyalizmin sürdürücüleri olarak, darağacında 'Yaşasın Türk ve Kürt Halklarının Kardeşliği' sloganını İstanbul’dan Rojava’ya taşıyan Denizler, Der-Azza’da 'Ser verip, sır vermeyen' İbrahimler, Haki Karer’in enternasyonalizm bayrağını Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) mücadelesine taşıyarak, devrim mücadelemizin birleşik devrimci savaşımında onur oldular.

'SON SÖZÜMÜZ ZAFER OLACAK'

Bugün tarihin içinden gelen, yaşadığımız coğrafyadan yükselen ses; çürümüş ve kokmaya yüz tutmuş kapitalizmi tarihte hak ettiği yere, müzede duran çıkrık ve baltanın yanına gönderme çağrısıdır. Tarihin bu çağrısına doğru yürüyen partimize zafer gücünü veren, devrimci atılımların dinamitleyicisi, taşıyıcısı, komutanı ve doğrudan savaşçısı Ulaş Bayraktaroğlu ve tüm yoldaşlarımızdır. Onlar partinin ilk sözleri oldular, partinin onlara son sözü ise zafer olacak."