DKP/BÖG: PKK bir 'yenilmezler ordusu'

DKP/BÖG, PKK'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlarken, PKK'nin faşizme karşı en ileri ideolojik ve askeri mevzi olduğunu, aynı zamanda 'yenilmezler ordusu' olduğunu belirtti.

Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) ve Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG), "Kürt halkının devrim ve özgürlük mücadelesinin öncüsü PKK'nin üstün mücadele ve zafer şiarlarıyla girdiği 41. yılını en devrimci duygu ve inançlarımızla selamlıyoruz" dedi.

Açıklamada, "40 yıldır dört parça Kürdistan'da sömürgeciliğe ve özellikle T.C.'nin gelmiş geçmiş soykırımcı, faşist iktidarlarına karşı dağlarda ve şehirlerde sürdürülen bu mücadele başta Türkiye ve Kürdistan halkları olmak üzere, bütün Ortadoğu halklarına umut olmuş, birleşik devrim sathını yaratmıştır" denildi.

'FAŞİZMİ KIRMADA EN İLERİ İDEOLOJİK VE ASKERİ MEVZİ...'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Uluslararası yayılmacılığın ve bölgesel sömürgeciliğin ve bunların maşası olan AKP-MHP faşizminin kuşatmasını kırma mücadelesinde en ileri ideolojik, siyasi ve askeri mevzilerini oluşturan PKK, Türkiye devrimci hareketinin de stratejik devrim ittifakı, birleşik devrimci savaşımızın stratejik bir dayanağıdır.

21. yüzyıl gerillacılığına, devrimci savaş sanatı değerinde mücadele deneyimi ve birikimi katan PKK'nin bugüne kadar ortaya koymuş olduğu irade, kararlılık, inanç ve cesaret on yıllardır tecrit koşullarında tutsaklık yaşayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan rehberliğinde zafer partisini, yenilmezler ordusunu ve fedai direniş ruhunu yaratmıştır.

'BU İTTİFAKI ONURLA TAŞIYACAĞIZ'

Atakan Mahir ve Mehmet Ali Kasırga gibi siper yoldaşı şehadetlerimizin gösterdiği yolda Türkiye ve Kürdistan devrimlerini tarihsel birikimler ve siyasal süreçler doğrultusunda birleşik bir çizgide bir an dahi geri durmadan ilerleten, inanç ve kararlılığımızla bulunduğumuz her alanda bu ittifakın onurlu taşıyıcısı ve sahibi olacağız.

Bütün kurmay ve savaşçı yapısıyla Kürt halkının özgürlük ve sosyalizm mücadelesini, sömürgeciliğe ve faşizme karşı devrim ve özgürlük mücadelesini PKK'nin 41. mücadele yılında sürdüren ve yürüten tüm gerilla güçlerini selamlıyor ve başarılar diliyoruz."