DKP/BÖG-TKEP, Efrîn şehitlerini andı

Efrîn şehitleri Bayram Ali Akdeniz ve Taylan Demircioğlu'nu anan DKP/BÖG-TKEP/L, "Efrîn mutlaka temizlenecek; sömürgeci-faşist AKP-MHP faşizmini yıkacağız" mesajını verdi.

DKP/BÖG-TKEP/L, yazılı açıklama yaparak, şehit düşen Efrîn savaşçıları Bayram Ali Akdeniz ve Taylan Demircioğlu'nu andı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci, sömürgeci faşist T.C devletinin Efrîn işgali ile başlayan süreçte, Türkiye Devrimci Hareketi’nin enternasyonalist devrimcileri bu işgale dur demek ve AKP-MHP faşizminin saldırılarını boşa düşürmek için Devrimci Güçler olarak örgütlendi ve işgale karşı konumlanmasını Efrîn cephelerinde gerçekleştirdi.

Bu konumlanma içerisinde yer alan DKP/BÖG savaşçısı Bayram Ali Akdeniz ve TKEP/L savaşçısı Taylan Demircioğlu birleşik devrimci mücadelenin ve devrimci dayanışmanın en içten örneklerini birlikte bulundukları birimde verdikleri mücadele ile ortaya koydular. Attıkları füzelere devrimci mücadelenin T.C sömürgeciliğine, işgaline karşı bir başlangıç olduğunu ve Türkiye devriminin kapısının aralandığını fısıldadılar.

İşgalci, sömürgeci faşist T.C ordusuna karşı ellerinde bulundurdukları silahlarla mütevazı, kararlılıkları ve iradeleriyle görkemli bir direniş ortaya koyan Bayram Ali ve Taylan yoldaşlar devrim ve sosyalizm mücadelesinin tarihine unutulmayacak bir not düştüler.

Efrîn direnişinin ilk günlerinden itibaren direnişin bir parçası olan Devrimci Güçler, son ana kadar Sinan’ın, Bayram Ali’nin, Nurhak’ın, Taylan’ın, Rohat’ın, Şahin’in, Erdal’ın, Ulaş’ın ve nice devrimcinin devrettiği mücadele bayrağını ellerine alarak enternasyonalist devrimciliği ortaya koydular.

Rojava Devrimi ile kurulan ilişkinin stratejik derinliği Bayram Ali ve Taylan yoldaşların 'Yaşasın Halkların Kardeşliği, Mücadele Birliği' sloganında somutluk kazanmıştır.

Efrîn mutlaka işgalcilerden temizlenecek; mutlaka sömürgeci-faşist AKP-MHP faşizmini yıkacağız!