DKP/BÖG: Ulaş yoldaş kavgamıza güç veriyor

DKP/BÖG, şehit Ulaş Adalı'yı (Gökhan Taşyakan) anarak, "Ulaş Adalı yoldaş kavgamıza güç veriyor, yolumuzu aydınlatıyor" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), partinin kurucu delegasyonu, MK üyesi ve HBDH kurucu yürütme kurulu üyesi Ulaş Adalı'yı (Gökhan Taşyakan) şehadet yıl dönümünde andı.

Yazılı açıklama yapan DKP/BÖG, "Geride bıraktığımız 3 yılda Ulaş Adalı’nın büyük devrimci değerler üreten yaşamı, bugün 'uğrunda ölünecek değerlerin' oluşmasına ve birleşik devrimci savaş çizgimize dayanak olmuştur" dedi.

'ONURLU BİR MİRAS BIRAKTI'

"Onun yılmaz savaşçılığı, nerede olursa olsun en önde dövüşmeye aday bir devrimciliğe ve bir öncüleşmeye çağrıdır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Çukurova’da, Ankara’da, İstanbul’da, Kobanê’de ve özgür alanlarda, çalışma yürüttüğü tüm bölgelerde yoldaşlığın, mütevazılığın, emeğin derin izlerini bırakmış, direnişlerin, barikatların, çatışmaların ortasında ikircimsiz öncü devrimci olarak yer almış, bugün komünar kadro eğitimlerinde örnek gösterilen bir öncü olarak, parti saflarımıza onurlu bir miras bırakmıştır" denildi.

DKP/BÖG, Adalı'nın, Kürdistan coğrafyasında enternasyonalizm bayrağına adını yazdıran bir devrimci olarak anılmaya devam ettiğine dikkat çekerek, "Dün Kadıköy’de kurulan barikatlardan, işçi sınıfı direnişlerine, birleşik devrimci milislerden, tarihi direniş sürdüren gerilla güçlerine kadar zulme karşı atılan her ileri adımda Ulaş Adalı yoldaş kavgamıza güç veriyor, yolumuzu aydınlatıyor" dedi.