DKP/BÖG, Ulaş Adalı'yı andı: Birleşik mücadeleyi büyüteceğiz

DKP/BÖG, Ulaş Adalı'yı anarak, "Faşizmi birleşerek daha güçlü püskürteceğiz" mesajını verdi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) Merkez Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Partimiz DKP/BÖG kurucu önderlerinden, Merkez Komitesi üyemiz, HBDH’ın kurucu kadrosu Gökhan Taşyakan (Ulaş Adalı) yoldaş ölümsüzleşmesinin 5. yılında devrim ve sosyalizm mücadelemize ışık olmaya devam ediyor" denildi.

Açıklamada, "Ulaş Adalı yoldaş Gezi’nin barikatlarını Rojava devrim siperleri ile birleştirmek, Türkiye sosyalist hareketinin parçalı yapısını, geri özelliklerini, statükocu kalıplarını yıkmak için partimizin atılım çağrısına katılarak, öncü komünarlardan biri olarak Kobanê savaşına katılan Türkiyeli enternasyonalist devrimcilerinden biri olmuştur" diye belirtildi.
 
"Ulaş Adalı yoldaş, sadece Rojava devrim siperlerinde değil Medya Savunma Alanları’nda da birleşik devrim kurmaylığı görevini üstlenerek partimizin birleşik devrim sözü ve gerillası oldu" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle denildi:

'ADALI'YI ANMAK, BİRLEŞİK MÜCADELEYİ BÜYÜTMEKTİR'
 
"HBDH’ın kurucu delegesi olan Ulaş yoldaş, devrimci mücadelenin birleşiklik dokusunu içselleştirerek Türkiye ve Kuzey Kürdistan devrim mücadelesine 24 saati esas alan bir devrimciliğin tüm süreçleri ile emeğini kattı. Ezilen Kürt ulusu ile Türkiye işçi sınıfını buluşturmanın yaratacağı devrimci coşkuyu kendinde yaşamsallaştırarak çalışmalara katıldı.

Bugün Ulaş Adalı yoldaşı anmak, onun birleşik devrim mücadelesinde göstermiş olduğu başarıları sürdürmek ve ileriye taşımak partimiz açısından her zamankinden daha fazla önem taşıyor.

Faşizme karşı 'güçlerimizi birleştirmenin ve ortak mücadelemizin önünde hiçbir engel yoktur' diyerek birleşik devrim çağrısını büyüten Ulaş Adalı’nın izinde, onun devrimci kararlılığı ve ısrarı temelinde yine onun sözleri ile faşist saldırılara karşı her yerde yerimizi alacağız, kimsenin şüphesi olmasın, faşizmi birleşerek daha güçlü püskürteceğiz."